ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κάου-μπόυ η άμυνα Τατούλη, για να επιβιώσει

Είμαι Ένας Φτωχός και Μόνος Κάου Μπόυ, «τραγούδησε» στην ΕΡΤ ο Πέτρος Τατούλης, στην προσπάθεια να αμυνθεί των κομματικών επιλογών που βρίσκει μπροστά του, εν όψει της γνωστοποίησης των υποψηφίων Περιφερειαρχών, που ετοιμάζονται να ανακοινωθούν από τα κόμματα τις επόμενες ημέρες.

Ο νυν Περιφερειάρχης, θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο στην προεκλογική περίοδο, δηλαδή του ανεξάρτητου υποψηφίου.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαρία Αλεξάκη, είναι ένας μοναχικός καβαλάρης που ποτέ δεν χρειάστηκε χρίσμα και ότι η παρουσία του στην Πελοπόννησο βασίζεται στις σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης με τους πολίτες. «Ποτέ δεν είχα χρίσμα. Είμαι μοναχικός καβαλάρης, μόνο και μόνο εμπιστευόμενος την αγάπη των πολιτών».  

Κατά τ΄ άλλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με σταθερό σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια μπορεί να βρεθεί λύση για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στο ότι οι Περιφερειάρχες πρέπει να λαμβάνουν πρωτοβουλίες να νομοθετήσουν χωρίς τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης. 

«Το έχω θέσει στην Ένωση Περιφερειών, το δικαίωμα που πρέπει να έχουν οι Περιφερειάρχες σε τοπικό επίπεδο να παίρνουν πρωτοβουλίες, να νομοθετήσουν όπως γίνεται σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Αυτό το βλέπει με επικίνδυνο τρόπο η κεντρική κυβέρνηση».