ΠολιτικήΑρχείο

Μανιάτης στην ΕΡΤ: Σήμερα η χώρα έχει Μνημόνιο μέχρι το 2060

Συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Άλλη διάσταση» με τον Κώστα Αρβανίτη, έδωσε ο Γιάννης Μανιάτης, για θέματα πολιτικής επικαιρότητας, στεκόμενος στα παρακάτω σημεία:

 1. Το 2011 κ στη συνέχεια 2013-14 δρομολογήσαμε τις στρατηγικές συνεργασίες με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο για το ενεργειακό Eldorado της Α. Μεσογείου. 

2. Έχω βαθιά εκτίμηση κι εμπιστοσύνη στην εμπειρία κ τη θεσμική συμπεριφορά του Γιάννη Στουρνάρα. 

3. Πολύ μεγάλος ο κίνδυνος από την τραγική οικονομική συμπεριφορά της κυβέρνησης που αυξάνει το country risk. Σήμερα η χώρα έχει Μνημόνιο μέχρι το 2060, χωρίς όμως τη φτηνή χρηματοδότηση. Το «μαξιλάρι» είναι κουμπαράς που δεν πρέπει να σπάσει.

4. Η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή χρεωκόπησε τη χώρα, όπως άλλωστε έχουν αναγνωρίσει Τσίπρας – Τσακαλώτος στους προϋπολογισμούς που έχουν καταθέσει ως κυβέρνηση.

5. Ένα μεγάλο μπράβο κι ευχαριστώ στον Πατέρα Αντώνιο με την Κιβωτό του Κόσμου, που βραβεύτηκε χθες από το Ευρωκοινοβούλιο.

6. Ο σημαντικότερος υπουργός του Α. Τσίπρα, ο κ. Π. Καμμένος, δηλώνει στις ΗΠΑ οτι η συμφωνία των Πρεσπών έχει κ εναλλακτική πρόταση, όταν ο ΠΘ την θεωρεί κορυφαία πρόταση εθνικής προτεραιότητας.

7. Πως άραγε θα διαδηλώσουν οι ΣΥΡΙΖΑιοι στην Αμερικάνικη Πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη, όταν ο υπουργός τους Καμμένος υπόσχεται τρεις νέες βάσεις στους Αμερικανούς, σε Αλεξ/πολη, Βόλο, Λάρισα;