ΠολιτικήΑρχείο

Μετά το Άργος, πήγε και Επίδαυρο ο Δέδες

Σήμερα 10 Οκτωβρίου επισκέφθηκε την Αργολίδα ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟΜΕΔΙ Γιώργος Δέδες και ειδικότερα το Άργος και το Λυγουριό, προκειμένου να ενημερωθεί απευθείας από τους Δημάρχους κ. Καμπόσο και κ. Γκάτζιο, για τις ζημιές που έπληξαν τις περιφέρειες των Δήμων Άργους- Μυκηνών και Επιδαύρου από την πρόσφατη θεομηνία. Τον Γεν. Γραμματέα συνόδευσε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας.

Στην πρώτη συνάντησή τους οι κ. Δέδες και Γκιόλας προσήλθαν στο Δημαρχείο Άργους όπου έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο και τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους. Έγινε ενημέρωση, αντηλλάγησαν απόψεις και έγιναν σχετικές δηλώσεις.

Στην Επίδαυρο ο Γιώργος Δέδες

Ακολούθησε επιτόπια θεώρηση στην παραλία του Κυβερίου, καθώς και σε τμήμα της παρακείμενης αγροτικής ζώνης, όπου κατεγράφησαν οι ζημιές και από μηχανικούς του Υπουργείου.

Αυτοψία Δέδε στις πληγείσες περιοχές του Άργους

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δήμο Επιδαύρου, όπου στην έδρα του, το Λυγουριό,  έγινε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπούς φορείς.

Στην Επίδαυρο ο Γιώργος Δέδες

Οι κ. Δέδες και Γκιόλας υποσχέθηκαν ότι το αίτημα του Δήμου για άμεση αποκατάσταση των ζημιών της οδοποιίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση των κατοίκων στους αγρούς τους αλλά και η διάνοιξη και η διευθέτηση των χειμάρρων, θα ικανοποιηθεί άμεσα με τα κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών, που ήδη για τον Δήμο Άργους έχουν εγκριθεί. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Δήμο Επιδαύρου, μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε προσφάτως και θα εγκριθεί άμεσα.

Ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε επίσης ότι εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύου, θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση για την επανόρθωση βλαβών στα πληγέντα δίκτυα.

Στην Επίδαυρο ο Γιώργος Δέδες

Εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα επακολουθήσει επίσκεψη και στον επίσης πληγέντα Δήμο της Ερμιονίδας. Όπως ενημερώθηκαν αρμοδίως ο Γενικός Γραμματέας και ο βουλευτής Αργολίδας, το αντίστοιχο αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας που εστάλη χτες στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα ικανοποιηθεί άμεσα με χρηματοδότηση ποσού περί τις 250.000 ευρώ, γεγονός το οποίο γνωστοποίησαν εν συνεχεία στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή.