ΚοινωνίαΑρχείο

Ποιός θα έχει τον τελευταίο λόγο για το πάρκο Κολοκοτρώνη

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Ναυπλιέων για δημόσια διαβούλευση αναφορικά με την ανάπλαση του Πάρκου Κολοκοτρώνη.

Σαν μία νεότερη, αλλαγμένη εκδοχή της «Εκκλησίας του Δήμου» μπορούσε ο καθένας να εκφράσει την άποψή του για το θέμα, αν και οι γνώμες των πολιτών επισκιάστηκαν από αυτές των …πολιτικών. Τον λόγο πήραν κατά κύριο λόγο οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και μελλοντικοί υποψήφιοι, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αλλαγή στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική του πάρκου.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων τοποθετήθηκαν είπε όχι στην ανάπλαση. Η μοναδική θετική γνώμη για τη μελέτη εκφράστηκε από τον Βαγγέλη Ντάνη που σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να υπάρχει οπτική επαφή του αγάλματος του Κολοκοτρώνη με το άγαλμα του Καποδίστρια. Κάτι ανάλογο έχει υπογραμμίσει και ο αρχαιολόγος Χρήστος Πιτερός σε άρθρο του, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου τόνισε ότι η υπηρεσία της οποίας ηγείται είναι η μοναδική υπεύθυνη για τη νομιμότητα της μελέτης ανάπλασης, διότι ο χώρος του ιστορικού πάρκου βρίσκεται μέσα στην αρχαιολογική κήρυξη του Ναυπλίου, ξεκαθαρίζοντας πως θα κάνει αυτό που πρέπει για να διαφυλάξει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Χρήστος Γραμματικόπουλος, Μπάμπης Αντωνιάδης, Δημοσθένης Δρούγκας, Γιώργος Πινάτσης, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, Μάνος Περράκης, Χρήστος Πιτερός, Απόστολος Κοΐνης και άλλοι κατέθεσαν και αυτοί τις απόψεις τους.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τόνισε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος ανταποκρίνεται σε τέτοιο βαθμό στην πρόσκληση για διάλογο, σε μία δημοκρατική διαδικασία που δεν έχει προηγούμενο στο Ναύπλιο. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως ο ίδιος άκουσε και θα λάβει σοβαρά υπόψη τις ενστάσεις των πολιτών για την τελική μελέτη.