ΚοινωνίαΑρχείο

Αχόρταγα κουνούπια, δεν μας αφήνουν σε ησυχία στην Αργολίδα!

Το καλοκαίρι έφυγε μα τα κουνούπια δεν λένε να φύγουν! Αντιθέτως παραμονεύουν πότε θα ανοίξουμε την πόρτα ή τα παράθυρα για να ορμήξουν μέσα στο σπίτι και τις νύχτες να μας πίνουν το αίμα!

Η παρατεταμένη καλοκαιρία που επικράτησε μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, έχει κάνει τους Ναυπλιώτες και τους Αργείτες να χάσουν τον ύπνο τους. Απορημένοι και οι τουρίστες που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με επιθέσεις κουνουπιών, προσπαθώντας να αποφύγουν τα τσιμπήματα.

Ειδικά όσοι μένουν κοντά σε λιμνάζοντα νερά, σε Νέα Κίο, Μύλους, Κιβέρι και αλλού, δεν μπορούν να απαλλαγούν από το ενοχλητικό βζζζζζ…

Δεν μας αφήνουν σε ησυχία τα κουνούπια στην Αργολίδα

Δεν έχει αναφερθεί προς το παρόν αν αναμέσα στα όχι και τόσο συμπαθή έντομα βρίσκεται και το περίφημο κουνούπι – Τίγρης, που προκαλεί θανατηφόρες ασθένειες όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, που φέτος ευτυχώς απομακρύνθηκε από την περιοχή μας, απλώνοντας τα δίχτυα του βορειότερα. 

Το anagnostis.org από την αρχή της περιόδου έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται δεκάδες μηνύματα αναγνωστών για εμφάνιση πολλών κουνουπιών.

Μήπως θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν ξανά σε ψεκασμούς όπου χρειάζεται, ή θα στρώσουμε τραπέζι και για τους κώνωπες χειμωνιάτικα;