ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κατόπιν εορτής συνεδριάζει για το Πάρκο Κολοκοτρώνη η Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου

Με μια κίνηση που εντυπωσιάζει ως προς το χρόνο που έρχεται, επαναφέρει το θέμα της ανάπλασης του Πάρκου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Δημήτρης Μπουγιώτης.

Την επόμενη Τετάρτη 24.10.2018, συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου για το έργο που αφορά στην τεχνική μελέτη της «Ανάπλασης Πάρκου Κολοκοτρώνη» και την εκτέλεση του.

Η κίνηση αυτή του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας εντυπωσιάζει, για το χρόνο που έρχεται, αφού ήδη έχει προηγηθεί τόσο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και η συζήτηση του δήμου με τους πολίτες η οποία απ΄ ότι φάνηκε θέτει το ζήτημα σε άλλη βάση.
Το θέμα όπως αναγράφεται στην ημερήσια διάταξη είναι «Συζήτηση επί της 396/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου».

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι θα συμβεί αν η Δημοτική Ενότητα είναι αρνητική; Θα ξαναέρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο; Επίσης, η Δημοτική Ενότητα θα λάβει υπόψιν το αποτέλεσμα της συζήτησης με τους δημότες;

ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΔΩ

Η απόφαση 396 / 2018 του Δημοτικού Συμβουλίου που καλείται να ψηφίσει η Δημοτική Ενότητα αναφέρει:
Εγκρίνει τη με αριθμ. 45/2018 τεχνική μελέτη του έργου «Ανάπλαση Πάρκου Κολοκοτρώνη» και την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Πάρκου Κολοκοτρώνη» προϋπολογισμού 474.371,05 με ΦΠΑ.

Αποδέχεται τους όρους της με αρ.πρωτ. 2897/29.06.2018 πρόσκλησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Πράσινο Ταμείο.

Εγκρίνει την υποβολή πρότασης της πράξης « Ανάπλαση πάρκου Κολοκοτρώνη» στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2018» του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ και συγκεκριμένα στο Μ 2.1 –
Αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του αστικού εξοπλισμού ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου.

Εγκρίνει την κάλυψη από ίδιους πόρους του Δήμου, της επιπλέον δαπάνης που προκύπτει από το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης της πρόσκλησης, το οποίο κλιμακώνεται με βάση τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά του κάθε Δήμου.

Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, κ. Κωστούρο Ι. Δημήτριο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υποβολή της πρότασης.