ΡεπορτάζΑρχείο

Κουνήθηκε η Αργολίδα από ισχυρή σεισμική δόνηση

Ισχυρή σεισμική δόνηση η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αργολίδα σημειώθηκε στις 01:54 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC) και το επίκεντρο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σεισμός

Το εστιακό βάθος του σεισμού, που έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές -και εκτός Ελλάδας-, υπολογίζεται στα 10χλμ. σύμφωνα με το EMSC. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 53χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Μερικά λεπτά νωρίτερα είχε σημειωθεί κι’ άλλος σεισμός μεγέθους 5,1 ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο. Η δεύτερη δόνηση ήταν σαφώς μεγαλύτερη σε ένταση και διάρκεια και ανησύχησε ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ζακύνθου και των γύρω περιοχών. Ακολούθησε μετασεισμός 5,4 ρίχτερ, 10 λεπτά μετά.

Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Σεισμολογικής Επισκόπησης (USGS) δίνει το σεισμό στα 6,9 Ρίχτερ.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρή και ανυπολόγιστη ζημιά στον πύργο του καστρομοναστηριού στα Στροφάδια Ζακύνθου.

Κάτοικοι αναφέρουν ότι λόγω της ώρας και της έντασης «ξύπνησαν μνήμες 2008». Σύμφωνα με το ΑΠΕ η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους.

Το anagnostis.org παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.