ΚοινωνίαΑρχείο

Ποιός θα πέσει στις γούβες της Πελοποννήσου

Τρίτη θέση σε επικινδυνότητα οι δρόμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με Πανελλαδικές έρευνες. Συγκεκριμένα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Κορινθίας εντοπίστηκαν συνολικά 619 σημεία – καρμανιόλες, σε σύνολο 7.000 πανελλαδικά. Η υψηλότερη συγκέντρωση παρατηρείται στη Μεσσηνία με 146 σημεία.

Τα περισσότερα επικίνδυνα σημεία εντοπίστηκαν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω και της μεγάλης γεωγραφικής της έκτασης. Στην εν λόγω περιφέρεια περιλαμβάνονται 1.008 επικίνδυνα σημεία, καθώς µόνο στη Χαλκιδική εντοπίστηκαν 400. Ακολουθούν η Αττική µε 673, η Πελοπόννησος µε 619 (όπως προείπαμε) και η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη µε 607. Από τη νησιωτική χώρα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εντοπίστηκαν 471 επικίνδυνα σημεία, στην Κρήτη 457 και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 366.

Παγίδες στους δρομους

Στα επικίνδυνα σημεία που εντοπίστηκαν θα γίνουν επεμβάσεις με την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που θα εγκριθεί το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» τα έργα θα πραγματοποιηθούν σε οδικούς άξονες που εκτείνονται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και προτείνονται από 60 μελέτες που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που διαχειρίζεται η Εγνατία Οδός ΑΕ και ξεκίνησε το 2011.

Το πρόγραμμα των επεμβάσεων στα 7.000 σημεία εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ενώ αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Υποδομών. Το κόστος των επεμβάσεων στο οδικό δίκτυο υπολογίζεται σε περίπου 470 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 250 έχουν ήδη δεσμευτεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για αυτόν τον σκοπό.