ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αποδόμηση Μπουντρούκα επιχειρεί η Νικολάκου για να διασώσει Τατούλη

Την αποδόμηση του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΚΙΝΑΛ Γιάννη Μπουντρούκα επιχειρεί με δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως παραμένει μέλος της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» και θα είναι υποψήφιος με τον Πέτρο Τατούλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Στην δήλωση Γιαννακούρα είχε αντιδράσει έντονα το ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας το οποίο του έδειξε την έξοδο από το κόμμα. Παράλληλα να σημειωθεί ότι είναι η περίοδος που επιχειρεί να στήσει συνδυασμό ο Γιάννης Μπουντρούκας με την στήριξη και τις ευλογίες του ΚΙΝΑΛ.

Μετά απ΄ όλα αυτά η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου δήλωσε ότι «Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που είμαστε στην παράταξη του Πέτρου Τατούλη δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από το συνδυασμό. Δε θα κάνουμε δώρο τη δουλειά μας», προσθέτοντας ότι δεν μπορούν κάποιοι να χειραγωγήσουν αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Αναφερόμενη στο ΚΙΝΑΛ η κα Νικολάκου τόνισε ότι «όσοι συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του κ. Τατούλη, χωρίς να έχουμε πάψει να ανήκουμε σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, εκτελούμε με ευθύνη και ευθιξία τα καθήκοντά μας. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το 2010, τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε τη στήριξή του στον ανεξάρτητο συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου. Τότε υπήρξαν κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δημόσια είπαν ότι δε συμφωνούν με την άποψη του αρχηγού. Δεν είπε κανείς να τους διαγράψει. Άρα, λοιπόν, θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το λένε όσοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα διχασμού στην Πελοπόννησο. Άλλωστε, ο κ. Μπουντρούκας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έκανε δήλωση ο ίδιος δημόσια ότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος συνδυασμός και είπε ότι θέλει παραγωγικές τάξεις. Τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον κ. Μπουντρούκα, έχω συνεργαστεί μαζί του και πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμη η φωνή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου».

Αναφερόμενη ειδικά στην περίπτωση Γιαννακούρα και στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας τόνισε: «Είδα τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Αρκαδίας με δημόσια ανακοίνωση να κάνει αναφορά στον κ. Γιαννακούρα, ο οποίος έκανε δήλωση ότι θα παραμείνει στον κεντροαριστερό χώρο, αλλά και δίπλα στον κ. Τατούλη. Έτρεξε άρον άρον η Νομαρχιακή Επιτροπή να κάνει δήλωση εναντίον του κ. Γιαννακούρα, χωρίς ακόμα το ΚΙΝΑΛ να έχει ανακοινώσει τον υποψήφιο. Υπάρχει αγωνία, γιατί ο συνδυασμός της Νέας Πελοποννήσου είναι πολύ δυνατός και ο κ. Τατούλης έχει ένα πολύ δυνατό και ενισχυμένο πολιτικό προφίλ. Γιατί το έργο μας είναι τέτοιο που δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Γιατί εμείς δε λυγίσαμε ούτε ένα λεπτό σε οποιοδήποτε σημείο. Από τα μέλη του ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν στη Νέα Πελοπόννησο δεν πρόκειται ούτε ένας να φύγει από την παράταξή μας. Είναι κάτι το οποίο θεωρούμε ηθικό, τίμιο και πολιτικό. Δε θα κάνουμε δώρο τη δουλειά μας. Το έργο του κ. Τατούλη είναι και έργο δικό μας. Οι αποστασίες ανήκουν στο πολύ μακρινό παρελθόν και αυτά τα έχει πληρώσει πολύ σκληρά αυτή η χώρα».