ΡεπορτάζΑρχείο

Κομβόι διαμαρτυρίας σχολών οδηγών (Pics)

Στην περιφερειακή ενότητα και στο τμήμα Συγκοινωνιών έφτασαν δεκάδες αυτοκίνητα Σχολών Οδηγών της Αργολίδας για να διαμαρτυρηθούν, αφού συμπληρώνονται έξι εβδομάδες που έχουν διακοπεί οι πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών.

Διαμαρτυρία Σχολών Οδηγών

Σε ψήφισμα που παρέδωσαν αναφέρουν ότι έχει δημιουργηθεί συσσώρευση εκατοντάδων υποψήφιων οδηγών, ενώ οι σχολές τους έχουν οδηγηθεί σε απώλεια εσόδων και πάγωμα σχεδόν όλων των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.

Διαμαρτυρία Σχολών Οδηγών

Η κατάσταση αυτή έχει φέρει κλίμα αναστάτωσης στους υποψηφίους οδηγούς οι οποίοι ενώ έχουν καταβάλει χρήματα δεν μπορούν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης, κάποιοι μάλιστα από αυτούς έχουν άμεση ανάγκη για την απόκτηση άδειας οδήγησης για επαγγελματικούς λογούς.

Διαμαρτυρία Σχολών Οδηγών

Οι Σχολές Οδηγών ζητούν:

1. Άμεση καταβολή της αποζημίωσης των εξεταστικών επιτροπών έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση όλου του κοινωνικού συνόλου που πλήττεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο είναι σε αναμονή εδώ και 3 χρόνια .

2. Άμεση ανάρτηση της τελικής μορφής του νομοσχεδίου προς διαβούλευση.

3. Διαφοροποίηση των εξεταστικών επιτροπών από την κατηγορία των συμπολιτών μας άνω των 74 ετών από τις εξεταστικές επιτροπές των υποψηφίων οδηγών για αρχική χορήγηση διπλώματος π.χ. ειδικές επιτροπές για τους άνω των 74 ετών όπως αναγράφεταικαι στο σχέδιο νόμου.

4. Να σταματήσει άμεσα η λασπολογία εναντίον του κλάδου των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών που παρατηρείται εδώ και καιρό από τα ΜΜΕ καθώς και από τα στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών & Δικτύων. Με γνώμονα τον λαϊκισμό και την δημιουργία εντυπώσεων της κοινής γνώμης κατακρεουργούν έναν ολόκληρο κλάδο ο οποίος ασκεί λειτούργημα και διασφαλίζει την οδική ασφάλεια.

5. Την άμεση παρέμβαση του περιφερειάρχη, όπως ο ίδιος μας υποσχέθηκε στην συνάντησή που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διαμαρτυρία Σχολών Οδηγών