ΟικονομίαΑρχείο

Τα Πελοποννησιακά προϊόντα ταξίδεψαν στη Κίνα

Η 1η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών Κίνας (1st China International Import Expo – CIIE), έγινε στη Σαγκάη με τεράστια επιτυχία, από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου. H Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην εν λόγω Έκθεση με περίπτερο 36 τ.μ., με δύο ξεχωριστά booths στον κλάδο των Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών στον οποίο συμμετείχαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους εξαγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας είτε ως φυσική παρουσία, είτε δια των αντιπροσώπων τους στην Κίνα.

Στόχος της συμμετοχής ήταν η προβολή των Πελοποννησιακών προϊόντων στους Κινέζους επιχειρηματίες και καταναλωτές, καθώς και η προώθηση των Πελοποννησιακών εξαγωγικών επιχειρήσεων. Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους, να αυξήσουν τα κανάλια συνεργασίας και τους διαύλους επικοινωνίας με την Κινεζική και διεθνή αγορά.

Η «Μυθική Πελοπόννησος» στην 1η έκθεση China International Import Expo

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Hellas House από το γραφείο των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαγκάη, επιχειρηματική αποστολή με οργανωμένες Β2Β συναντήσεις για όλες τις ελληνικές συμμετοχές. Ακολούθησε εκδήλωση, κατά την διάρκεια της οποίας οι εκθέτες και οι φορείς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με την διοργάνωση της έκθεσης και τις δυνατότητες σύναψης εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Για την υποστήριξη του Περιπτέρου της Πελοποννήσου και των επιχειρηματιών που συμμετείχαν, παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Dr. Απόστολος E. Παπαφωτίου, ο οποίος συνομίλησε με τους εκθέτες συζητώντας την αναπτυξιακή πορεία των πελοποννησιακών προϊόντων στην Κινέζικη αγορά.

Η «Μυθική Πελοπόννησος» στην 1η έκθεση China International Import Expo

Το περίπτερο της Περιφέρειας τίμησε με την παρουσία του ο κ. Δημήτριος Μίχας, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαγκάη, ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι εμπορικές συνεργασίες για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή ανάπτυξης και πολυεπίπεδης συνεργασίας με ένα ευρύ φάσμα εταίρων.

Επίσης, το περίπτερο επισκέφθηκε ο βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, κος Xiong Junyan, ο οποίος δοκίμασε ελληνικά προϊόντα και εξήρε την ελληνική παρουσία και την ποιότητα των πελοποννησιακών προϊόντων.

Η «Μυθική Πελοπόννησος» στην 1η έκθεση China International Import Expo

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχευμένα συνεχίζει τη συμμετοχή της σε εκθέσεις στην Κίνα, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υλοποίηση σημαντικών μελλοντικών συνεργασιών με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.