ΆρθροΑρχείο

Με 61% έχασε η άγνοια και η προχειρότητα

ΔΕΝ ΚEΡΔΙΣΑΝ ούτε οι αριστεροί, ούτε έχασαν οι δεξιοί με το δημοψήφισμα. Ο μόνος κερδισμένος είναι η αξιοπρέπεια, τόσο στην αντιμετώπιση του επιβαλλόμενου φόβου και της υποταγής, όσο και η αξιοπρέπεια εκείνων που επιστημονικά κι όχι με βοοειδή μουγκανητά προσέγγιζαν το πρόβλημα των μνημονίων και της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ και εκείνοι που δεν θέλουν να το πιστέψουν πως σύσσωμος ο παλιός πολιτικός κόσμος, απ τους Παπανδρεϊκούς και τους Καραμανλικούς έως τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, νυν και πρώην, ξεπεράστηκε ιστορικά απ την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Η Έκκληση για “ΝΑΙ”, του Καμπόσου, του Χειβιδόπουλου, του Θωμόπουλου, του Κολεβέντη και τόσων άλλων νοσταλγών των εποχών της κυριαρχίας τους, έπεσε με εκκωφαντικό θόρυβο στο κενό, στο απύθμενο πηγάδι των Δαναΐδων με σοβαρές επιπτώσεις για την αξιοπιστία των προτάσεών τους στην συνέχεια, αν θα υπάρξει, της πολιτικής τους σταδιοδρομίας.

ΑΚΟΜΑ κι αν η επιλογή του “ΟΧΙ” φανεί στην συνέχεια λιγότερο συμφέρουσα από την λύση της υποταγής στην Γερμανογαλλική ολιγαρχία, περιέχει αυτό που σου δίνει δύναμη να αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες και να συνεχίσεις τους αγώνες για μια καλύτερη Ευρώπη, για έναν καλύτερο κόσμο, κι αυτό λέγεται Αξιοπρέπεια. Μια λέξη που αρμόζει μόνο σε ελεύθερους πολίτες κι όχι σε δούλους, κι αυτήν δεν θα την κατακτούσαν ποτέ οι συνοδοιπόροι των Ευρωπαίων “συνεταίρων” μας.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι απόγονοι των πολιτών που φώναξαν όχι στον Φασισμό και τον Ναζισμό την ώρα που υπερδυνάμεις όπως η Γαλλία υποτάσσονταν σχετικά εύκολα στην Ναζιστική μπότα, βγαίνει ξανά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με φωνή που ακούγεται έως Ιαπωνία και τις ΗΠΑ και ζητά το αυτονόητο, την Ευρώπη, τον κόσμο των Λαών κι όχι των Τραπεζών. Επαναφέρει τον ανθρωπισμό στις ρίζες του.

Ψιλά γράμματα βέβαια για καπιταλιστές, για εξουσιαστές, για παπάδες και για προχειρολόγους συνακολούθους τους.