ΕλλάδαΑρχείο

Μετακινήσεις με το χρονόμετρο

Στα νέα αυστηρότερα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Τα μέτρα αυτά, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στοχεύουν να βάλουν φρένο στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033, όχι όμως να περιορίσουν περαιτέρω τους συνεπείς πολίτες.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορωνοϊού», ανέφερε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες»

Να σημειωθεί πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Κύπρο όπου τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ πιο αυστηρά από ότι στην Ελλάδα. Εκεί εφαρμόζεται καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι τις 06.00, ενώ δεν επιτρέπεται να βρίσκεται κάποιος σε σπίτι που δεν είναι η κατοικία του, όπως είπε σε συνέντευξή της στο anagnostis.org η Τότα Μαραγκού.

Οι σχετικές ανακοινώσεις από την Ελληνική κυβέρνηση θα γίνουν σε 2-3 ημέρες το πολύ.