ΚοινωνίαΑρχείο

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου… Από τις μέρες που ο “γίγαντας” λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και τον λαό.

Ιδιαίτερα, τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, Έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ. Σήμερα που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα “Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ”, “Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ”.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους, που επιδεινώνονται καθημερινά οι όροι εργασίας, τη στιγμή που η “ανάπτυξη” τσακίζει κόκαλα στους χώρους δουλειάς, γινόμαστε μάρτυρες στα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα με δεκάδες συναδέλφους μας, εργαζόμενους να σακατεύονται ή να δολοφονούνται στο βωμό του κέρδους, η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι οδηγός για συλλογική διεκδίκηση, αλληλεγγύη, για αγώνα για σύγχρονα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Η διοίκηση του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας καλεί σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους, στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο ,το Σάββατο 17 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μμ.