ΡεπορτάζΑρχείο

Κρύφτηκε το Ναύπλιο στην ομίχλη των πυρηνελαιουργείων (Pics)

Σε πέπλο ομίχλης, χωρίς να υπάρχει συννεφιά τυλίχθηκε για μία ακόμα φορά το Ναύπλιο. Ο καπνός από τα πυρηνελαιουργεία, και η δυσοσμία έπνιξαν την πόλη και τους κατοίκους της.

Το πρόβλημα ξεκινάει από παλιά, αλλά ποτέ δεν δόθηκε λύση, παρότι γίνεται σοβαρός λόγος για περιβαλλοντικές, αλλά και άλλες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Συχνά, όπως και σήμερα το πρωί, είναι ανυπόφορη η κατάσταση στην τουριστική πόλη και τα περίχωρα.

Διαβάστε Επίσης: Aναπνευστικά προβλήματα καταγγέλει ο Κωστούρος από την ομίχλη των πυρηνελαιουργείων

Ομίχλη πυρηνελαιουργείων στο Ναύπλιο

Να σημειωθεί, ότι με αφορμή ανάλογα προβλήματα που υπάρχουν στη Μεσσηνία, σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτού Παναγιώτας Κοζομπόλη, από τον ειδικό γραμματέα Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών ΥΠΕΝ στάλθηκαν δύο έγγραφα προς την Περιφέρεια, με τα οποία ζητείται:

α. Η άμεση συγκρότηση του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.), με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιθεωρητών του υπουργείου, για τον άμεσο έλεγχο των πέντε πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας (μέχρι 15/12), με δέσμευση για αποτελέσματα μέχρι 15/1.

β. Η ενημέρωση του ΥΠΕΝ για όλα τα στοιχεία αδειοδότησης, ελέγχων και αποφάσεων επιβολής κυρώσεων της τελευταίας 5ετίας στο σύνολο των πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας, από πλευράς Περιφέρειας, καθώς και των αποφάσεων τεχνικής ανασυγκρότησης και της εξέλιξής τους.

Ομίχλη πυρηνελαιουργείων στο Ναύπλιο

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της βουλευτή Μεσσηνίας κας Κοζομπόλη για τα πυρηνελαιουργεία, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε: 

«Είδαμε με έκπληξη ότι η κα Κοζομπόλη στην ανακοίνωσή της δημοσιοποιεί έγγραφο του υπουργείου, το οποίο έχει προκύψει έπειτα από επανειλημμένες παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν στη συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου και της Περιφέρειας, ώστε το υπουργείο ως ο μόνος αρμόδιος φορέας να επανεξετάσει τα κριτήρια λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων με συγκεκριμένους δείκτες για όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν το περιβάλλον».

Ομίχλη πυρηνελαιουργείων στο Ναύπλιο