ΡεπορτάζΑρχείο

Ανακουφιστείτε ελεύθερα στο Ναύπλιο!

Κλειδωμένες τουαλέτες αντικρίζουν όσοι τουρίστες ή περαστικοί κάνουν τη βόλτα τους στο Ναύπλιο, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε λύσεις σαν κι’ αυτή που φαίνεται στην παρακάτω πρόσφατη φωτογραφία.

Κατούρημα στο πάρκο του Ναυπλίου

Οι χημικές τουαλέτες που αποκτήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό, τοποθετήθηκαν πρόχειρα σε κάποια σημεία, και έκτοτε παραμένουν κλειδαμπαρωμένες χωρίς να είναι προσβάσιμες για τον κόσμο.

Το ίδιο ισχύει και για τις μοναδικές δημόσιες τουαλέτες στο λιμάνι, τις οποίες βρήκαμε κλειστές και μάλιστα σε περίοδο αιχμής, αφού το σαββατοκύριακο υπήρχαν αρκετοί επισκέπτες στο Ναύπλιο, λόγω του Παλαμήδειου Άθλου.

Κλειδαμπαρωμένες οι τουαλέτες στο Ναύπλιο

Κλειδαμπαρωμένες οι τουαλέτες στο Ναύπλιο

Η ύπαρξη δημοσίων χώρων υγιεινής είναι δείγμα πολιτισμού για μία πόλη και σοφά η δημοτική αρχή προχώρησε σε αυτή την προμήθεια, αφού έτσι θα αντιμετωπιζόταν ένα χρόνιο πρόβλημα του Ναυπλίου.

Μέχρι και σήμερα όμως οι τουρίστες υποχρεώνονται να απευθύνονται στα καταστήματα σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνουν την ανάγκη τους, ή να μετατρέπουν σε υπαίθρια τουαλέτα τα πάρκα της πόλης, ακόμα και ιστορικά μνημεία όπως την Πύλη τη Ξηράς!

Τουαλέτα η Πύλη της Ξηράς

Και βέβαια το Ναύπλιο δεν είναι μία πόλη που υποδέχεται επισκέπτες μόνο τους θερινούς μήνες, αλλά όλο τον χρόνο. Άλλωστε αυτό το φθινόπωρο είχαμε αυξημένη προσέλευση και από κρουαζιέρα.

Τουλάχιστον ας φροντίσουμε για τις βασικές τους ανάγκες…

Κλειδωμένες οι τουαλέτες αναπήρων στο Ναύπλιο

Κλειδωμένες οι τουαλέτες αναπήρων στο Ναύπλιο

Κλειδαμπαρωμένες οι τουαλέτες στο Ναύπλιο