ΠολιτισμόςΑρχείο

Χάρης Ρώμας: Όλοι με ρωτάνε που είναι το Κολοκοτρωνίτσι (Vid)

Αποκαλυπτικός ήταν ο Χάρης Ρώμας κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το ARTEMISIOMR. Ο δημοφιλής ηθοποιός αποδέχθηκε την πρόσκληση να παρευρεθεί στην παρουσίαση του αγώνα που διοργανώνουν Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών «Το Αρτεμίσιο» σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων – Δρομείς Αργολίδας.

Ο Χάρης Ρώμας που κατεβαίνει ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γιώργο Πατούλη, αναφέρθηκε και στο sequel της σειράς «Το Καφέ της Χαράς» που θα γυριστεί και αυτό στην Καρυά Άργους (γνωστό και ως Κολοκοτρωνίτσι).

Ο Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος Artemisio Mountain Running θα γίνει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου με επίκεντρο τον παραδοσιακό οικισμό της Καρυάς. 

Τι δήλωσε ο Χάρης Ρώμας:

Για τον αγώνα μίλησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρυωτών «το Αρτεμίσιο» Γιάννης Γαλάνης, ο Πρόεδρος των Μαραθωνοδρόμων δρομέων Αργολίδας Δημήτρης Βύρλας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρυωτών Πάρης Λυρίτης και ο Γιώργος Ελευθερίου Γιώργος εκπρόσωπος του τεχνικού υπεύθυνου Νίκου Κωστόπουλου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαδρομές διαφορετικής αποστάσεως, υψομετρικής διαφοράς και βαθμού δυσκολίας.

Την Mountain Running 25 K η οποία είναι η κλασική διαδρομή του αγώνα μήκους 25 χλμ και 1600μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής), απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Την Trail Running 10 K η οποία διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζουμε trailrunning. Με μήκος 10 χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 900μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν.

Την Fun Running 2K η οποία είναι μια εύκολη διαδρομή συνολικού μήκους 2 χλμ, καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Στόχος της είναι να φέρει τους μικρούς μας φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Επίσης να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους. Τέλος η διαδρομή πλαισιώνεται με ένα σύνολο δράσεων που θα της δώσουν ένα χαρακτήρα παιχνιδιού.

Βίντεο & Φώτο: argolidaportal.gr (eurokinnissi – Βασίλης Παπαδόπουλος).