ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Ακλόνητη η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε δυναμικό και αποφασιστικό πολιτικό παράγοντα σταθερότητας και εγγύησης των μεγάλων έργων της Πελοποννήσου, όπως αποδείχθηκε περίτρανα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση των απαλλοτριώσεων των χώρων εγκατάστασης των μονάδων διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων σε Αρκαδία και Λακωνία.

«Η παράταξη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Νέα Πελοπόννησος, δε στιγματίστηκε ποτέ από την κομματική ταυτότητα των μελών της, παρόλο που γίνεται μια προσπάθεια με δόλο να δημιουργηθεί η αντίληψη στους πολίτες ότι η συγκρότηση της έγινε στη βάση της κομματικής ταυτότητας των μελών της» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι όσοι πρόταξαν την κομματική τους ταυτότητα πάνω από το συμφέρον των πολιτών αποδείχθηκαν βαρίδια που η κοινωνία τους απέρριψε.

Η δημιουργία της Νέας Πελοποννήσου έδειξε ένα νέο δρόμο συνεννόησης και σύνθεσης για τη χώρα, τον οποίο η κοινωνία ακολούθησε, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, ο οποίος επεσήμανε ότι «και σήμερα αυτό που επιχειρεί η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου αποτελεί ένα σημείο τομής για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας».

«Στηρίζουμε αποφασισμένοι τη συμφωνία μας με τους πολίτες και δεν αλλάζουμε την άποψή μας, ούτε αμφιταλαντευόμαστε παραμονές των εκλογών. Δεν ακούσαμε ποτέ τους λαϊκιστές που αλλάζουν συνεχώς θέσεις προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα πρόσκαιρα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Αντίθετα απευθυνθήκαμε με ξεκάθαρο το σχέδιό μας στους πολίτες, το οποίο άλλαξε τη ρότα της Πελοποννήσου» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.

Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ είναι μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, η οποία αρχίζει να υλοποιείται μέσα στο 2018 τόνισε ο Πέτρος Τατούλης και χαρακτήρισε ως μόνη ανατρεπτική δύναμη στην καθεστηκυία τάξη της Πελοποννήσου την παράταξη της Νέας Πελοποννήσου, «η οποία έφερε την πιο ανατρεπτική, πιο σύγχρονη, πιο οικονομική και πιο φιλικά περιβαλλοντική λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων. Όλοι εσείς που φωνάζετε τώρα και μάταια προσπαθείτε να εμποδίσετε το έργο, είσαστε για πολλές δεκαετίες συνένοχοι στα μεγάλα προβλήματα του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε επίσης τη συνέπεια της περιφερειακής αρχής στην υλοποίηση του προγράμματος που έχει συμφωνήσει με τους πολίτες με απόλυτη συνέπεια και συνεννόηση μόνο μαζί τους. «Δεν απευθυνόμαστε στα κόμματα, ούτε στις Κυβερνήσεις, για να υπηρετήσουμε τις δικές τους επιδιώξεις. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας στην κοινή προσπάθεια εξόδου από την κρίση και να τηρήσουμε την ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε υπέρ μιας απόλυτα νόμιμης διαδικασίας, τόσο σύμφωνα με το Ελληνικό δίκαιο, όσο και με το Ευρωπαϊκό, με κύριο και αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι το έργο ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων έχει κριθεί από τα δύο μεγαλύτερα δικαστήρια της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Είναι τιμή για την Οικονομική Επιτροπή και για το Περιφερειακό Συμβούλιο το έργο αυτό, το οποίο είναι το μεγαλύτερο και ταυτόχρονα το πιο οικονομικό και το πιο φιλικά περιβαλλοντικό τέτοιο έργο στη χώρα» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και προκάλεσε «όλους όσους χρησιμοποιούν το λαϊκισμό ως σωσίβιο της πολιτικής τους ύπαρξης να τηρήσουν το λόγο τους απέναντι στους πολίτες και να σταθμίσουν τη συνείδησή τους σύμφωνα με την ευθύνη τους».