ΡεπορτάζΑρχείο

Θέσεις μάχης στο λιμάνι του Ναυπλίου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει το πολύπαθο έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού του Ναυπλίου. Ήδη άρχισαν να στήνονται τα σκαπτικά μηχανήματα που θα αναλάβουν να διενεργήσουν τις εργασίες.

Το έργο που είχε διακοπεί λόγω αστοχίας της αρχικής μελέτης, είναι προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ.

Την ευθύνη για αποπεράτωση του συνόλου των εργασιών έχει αναλάβει η εταιρεία E.T.E.Θ. A.E. με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 

Όταν ολοκληρωθεί το έργο του οποίου η σύμβαση υπεγράφη πριν μία εβδομάδα, μόνο τα πλοία που θα είναι μικρότερα από 205 μέτρα, με βύθισμα έως 8,50 μέτρα, θα μπορούν να δένουν στην προβλήτα.

Από τα κρουαζιερόπλοια δηλαδή που προτιμούν το Ναύπλιο, ως προορισμό, αποκλείονται 7 έως 8 πλοία που είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος. Αυτά δηλαδή που μεταφέρουν τους χιλιάδες τουρίστες, στους οποίους ποντάρει (καλώς ή κακώς) η οικονομία της πόλης.

Σημειωτέον ότι τα νέα κρουαζιερόπλοια που κατασκευάζονται και θα αρχίσουν να μπαίνουν στις θάλασσες από το 2020 και μετά, θα είναι ακόμα μεγαλύτερα, αφού αυτή η τάση υπάρχει στην αγορά της κρουαζιέρας.

Συνεπώς, άσχετα με τη ολοκλήρωση του έργου που ορθώς γίνεται, θα πρέπει να ανοίξει η κουβέντα για το μέλλον, μιας και το λιμάνι θα συνεχίσει να μην καλύπτει τις προδιαγραφές της σύγχρονης κρουαζιέρας.