ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το γιοφύρι του Άργους δεν θα καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας…

Μία ταμπέλα που απαγορεύει στους έχοντες αναπηρικό αμαξίδιο να διασχίζουν το γεφυράκι της Πλατείας, αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου στο Άργος. Επειδή η κλίση ξεπερνά το 6%, οι ΑμεΑ θα πρέπει να ακολουθήσουν άλλη δίοδο, για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα.

Απορίες προκαλεί όχι τόσο η απόφαση να τοποθετηθεί η ταμπέλα, που ορθώς μπήκε εφόσον προκύπτει θέμα ασφαλείας, αλλά ο χρόνος που αυτό επελέγη να γίνει. Γιατί δηλαδή κάτι τέτοιο δεν έγινε εξ’ αρχής αλλά μετά από τόσο καιρό.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών επιχειρεί να δικαιολογηθεί λέγοντας πως αυτή τοποθετήθηκε κατόπιν εγγράφου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου και προέκυψε με την εγκεκριμένη τροποποίηση της μελέτης εφαρμογής και της υψομετρικής.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή στην ανακοίνωσή της σύμφωνα με το έγγραφο της υπηρεσίας «η πρόσβαση και η διέλευση των ΑμΕΑ στην πλατεία δεν παρεμποδίζεται από τη γέφυρα γιατί υπάρχουν ανοικτές προσβάσεις γύρω από την υδατοδεξαμενή». Βάσει των παραπάνω αποδίδει τα γραφόμενα σε αντιπολιτευτικές τακτικές.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν κάποιοι πολίτες μέσω των social media, εκφράζοντας της δυσφορία τους, καθώς και η δημοτική παράταξη «Άλλος Δρόμος» που χαρακτηρίζει ως «αγένεια» την προτροπή της δημοτικής αρχής άτομα με κινητικά προβλήματα, οι υπερήλικες, οι μητέρες με τα καροτσάκια κτλ να πηγαίνουν γύρω – γύρω από το γεφύρι.

Η δημοτική παράταξη θυμίζει πως πριν ενάμιση χρόνο, η αντιπολίτευση έκανε ερώτηση στη δημοτική πλειοψηφία για τη συγκεκριμένη κακοτεχνία και ζήτησε να διορθωθεί. «Καμία απάντηση δεν λάβαμε και αντί αυτού ο δήμαρχος μιλάει σήμερα ότι η απαγορευτική πινακίδα και η ανάδειξη της κακοτεχνίας γίνεται για αντιπολιτευτικούς λόγους», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ε, μια ταμπέλα μάλλον είναι προτιμότερη από το να γκρεμίσουν το γεφύρι και να το ξαναχτίσουν. Ο εργολάβος όμως οφείλει να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτό που έφτιαξε…