ΚοινωνίαΑρχείο

Η Eurobank βράβευσε για 4η φορά το 2ο Λύκειο Ναυπλίου

Τους 65 αριστούχους απόφοιτους από τα Λύκεια των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας βράβευσε η Eurobank σε ειδική εκδήλωση στην Τρίπολη, στις 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς. 

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε έξι Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. 

Το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου βραβεύεται για 4η φορά. Στο Νομό Αρκαδίας βραβεύθηκε το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης και είναι η 2η φορά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στα 16 χρόνια του Προγράμματος. Στο Νομό Ηλείας, το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού διακρίθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος. Στο Νομό Λακωνίας το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, απέσπασε για 3η φορά την ίδια διάκριση. Στο Νομό Μεσσηνίας, το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων που απέσπασε για πρώτη φορά την τιμητική διάκριση. 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβράβευσε και φέτος τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύτηκε από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ. 

Οι 65 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.002 έως 19.607 μόρια. Εξ αυτών, 38 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 11 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 11 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 2 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 3 σε στρατιωτικές σχολές. 

Μεταξύ άλλων χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Αργολίδας και Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Γιάννης Ανδριανός, συγχαίροντας τα παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.