ΠολιτικήΑρχείο

Ποιους φωτογραφίζει για payroll ο Πέτρος Θωμόπουλος

Με αφορμή ανάρτηση του κ. Πέτρου Θωμόπουλου σχετικά με την απαγόρευση διάβασης ΑμΕΑ στο γεφυράκι της Πλατείας Αγίου Πέτρου στο Άργος και την παράλληλη αναφορά του στον τοπικό τύπο τον οποίο ο κ Θωμόπουλος χαρακτήριζε σαν έμμισθη δημοσιογραφία («…Επειδή η τοπική 4η εξουσία («δημοσιογραφία») βρίσκεται σε εντατική μισθοδοσία (payroll) λόγω εκλογών…»), ο «Αναγνώστης Πελοποννήσου» αντέδρασε ζητώντας διευκρινήσεις από τον κ. Θωμόπουλο ή ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες.

Πληροφορούμενος τις αντιδράσεις του «Αναγνώστη Πελοποννήσου» – μας είναι αδιάφορο αν αντέδρασαν ή όχι συνάδελφοί μας – ο κ. Θωμόπουλος προτίμησε την διευκρίνιση, ότι η αναφορά του αφορούσε ανυπόγραφα έντυπα. Λόγω απειρίας του κ. Θωμόπουλου θα δεχτούμε την διευκρίνησή του και θα του επισημαίναμε ότι την επομένη φορά που θα αναφέρεται στον Τοπικό Τύπο και εν γένει σε θέματα δημοσιογραφίας να μην μας βάζει όλους στο ίδιο καζάνι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι συλλογικές ευθύνες μόνο ο Γκαίμπελς και οι περί αυτού απένεμαν.

Παραθέτουμε την επανόρθωση του κ. Θωμόπουλου: 

«Με αφορμή το δημοσίευμα που διάβασα στην ηλεκτρονική σας έκδοση, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ότι ουδέποτε θέλησα να θίξω όσους ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ υποστηρίζουν τις απόψεις τους στον τοπικό τύπο, δημοσιογράφους και εκδότες, ΑΛΛΑ τον όρο δημοσιογραφία τον χρησιμοποίησα εντός εισαγωγικών εννοώντας τους “δημοσιογραφούντες” που κρυπτόμενοι πίσω από ΕΝΤΥΠΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΔΟΤΗ, ανώνυμα profile και blogs με συντάκτες ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ μισθοδοτούνται προκειμένου να αποκρύπτουν γεγονότα, να σπιλώνουν πρόσωπα και υπολήψεις και να διαστρεβλώνουν καταστάσεις. 

Σας παραθέτω και την ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ επί του post στην προσωπική μου σελίδα στο facebook σε μορφή screenshot.
Πέτρος Θωμόπουλος
»

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
 

Παραθέτουμε το δημοσίευμα του έντυπου ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, που αναφερόταν στον κο Θωμόπουλο: 

«Θυμήθηκε τις κακοτεχνίες όταν αποφάσισε να πολιτευτεί ο Πέτρος Θωμόπουλος εξαπολύοντας άδικα επίθεση κατά του τοπικού Τύπου, κατηγορώντας την τοπική δημοσιογραφία ότι «μισθοδοτείται» από την Δημοτική Αρχή Άργους Μυκηνών. Ο «Αναγνώστης Πελοποννήσου» τον καλεί ή να αποδείξει τα λεγόμενά του ή να ζητήσει συγγνώμη, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζουμε αν έχει ή δεν έχει συναλλαγές με την όποια εξουσία ο τοπικός Τύπος, γνωρίζουμε όμως το ότι δεν έχουμε και δεν θα έχουμε εμείς.
Σύμφωνα με δημοσίευμά του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, από όπου ξεκίνησε και η κόντρα του με τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, κος Θωμόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων:  

«… η τοπική 4η εξουσία (“δημοσιογραφία”) βρίσκεται σε εντατική μισθοδοσία (payroll) λόγω εκλογών..». 
Βέβαια για να αντιλήφθη το πρόβλημα ο κ. Π. Θωμόπουλος έπρεπε:
–    πρώτα να τοποθετηθεί η πινακίδα απαγόρευσης διέλευσης των ΑμΕΑ στο γεφυράκι της πλατείας Αγίου Πέτρου, σε αντίθεση με τον «Αναγνώστη Πελοποννήσου» που από την αρχή και χωρίς να είναι πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας έχει επισημάνει την μεγάλη κλίση.
–    Την κατάληψη των διαδρομών των τυφλών από τους καταστηματάρχες. Έχουμε μάλιστα έρθει σε ρήξη και με τον σύλλογο Τυφλών Αργολίδας, που έμενε μέχρι εκείνη την στιγμή αδρανής, αναγκάζοντας τον να καταθέσει αναφορές στην αστυνομία για την κατάληψη των διαδρομών του από καταστηματάρχες.
–    Την μη χρησιμότητα των δύο παράλληλων ποδηλατοδρόμων όταν δεν υπάρχει μελέτη για επέκτασή τους και σύνδεση μεταξύ τους.
–    Το πρόβλημα των αναταράξεων των ΑμΕΑ που κινούνται με αμαξίδιο επί της πλατείας και των μωρών σε καροτσάκι. Για στραμπουλήγματα ποδιών, ούτε λόγος να γίνεται. 

Θα γινόταν ακόμα πιο μακρύς ο κατάλογος αν αναφερθούμε και σε άλλα σημεία που αφορούν την διαμόρφωση της πλατείας Ομονοίας και την ενοποίησή της με την πλατεία Πλαπούτα και την πλατεία Δημοκρατίας, ζητώντας μάλιστα από την δημοτική αρχή να παρέμβει, ώστε να βελτιωθούν οι κακοτεχνίες και οι παραλήψεις, χωρίς να μηδενίζουμε την πραγματοποίηση των αλλαγών για …πολιτικό όφελος. 
Δεν δεχόμαστε επομένως κανέναν πολιτικά και κοινωνικά απραγή να μας κατηγορεί γιατί δεν είπαμε πως η γη κινείται.

 

Η επίμαχη ανάρτηση Θωμόπουλου και η επανόρθωση

Η επίμαχη ανάρτηση Θωμόπουλου

Επανόρθωση Θωμόπουλου