ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κορωνοϊός: Γιατί ξεψαχνίζουν τους υπαλλήλους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Περιφέρεια Πελοποννήσου προέβη στην προμήθεια rapid test για τον έλεγχο όλων των υπαλλήλων της ως προς την εκδήλωση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι του προσωπικού της Περιφέρειας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, θα είναι συχνοί και επαναλαμβανόμενοι.

Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, εξετάστηκαν συνολικά 67 υπάλληλοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων, Κοινωνικής Μέριμνας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Και τα 67 δείγματα γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) που ελέγχθηκαν ήταν αρνητικά.

Οπως έχει πρόσφατα δηλώσει ο περιφερειάρχης, όλοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα υποβληθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε διπλό rapid test για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Ηδη ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ενέκρινε την σχετική δαπάνη, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα εν λόγω τεστ θα είναι επαναλαμβανόμενα ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.

Να σημειωθεί πως πριν από περίπου μια εβδομάδα εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, και τα δυο στην Τρίπολη. Το ένα διαπιστώθηκε στην έδρα της Περιφέρειας και το δεύτερο στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Έκτοτε έγινε σαφές πως θα ….ξεψαχνίζουν προληπτικά τους υπαλλήλους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.