ΚοινωνίαΑρχείο

Πνιγμένοι στα χειρουργεία!

Χωρίς ορθοπεδική κάλυψη παραμένουν οι νομοί Αργολίδας και Λακωνίας με αποτέλεσμα όλα σχεδόν τα περιστατικά να εξυπηρετούνται από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, το οποίο έχει φθάσει στα όρια του, καθώς το υπάρχον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Γιατροί και νοσηλευτές καλύπτουν παραπάνω βάρδιες για να προλάβουν όλα τα έκτακτα περιστατικά που τους τυχαίνουν, όμως οι αμοιβές για τους ορθοπεδικούς είναι πενιχρές, παρόλο που καλούνται συχνά πυκνά να εξυπηρετήσουν και γειτονικούς νομούς.  

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ορθοπεδικοί του νοσοκομείου, με τον Αθανάσιο Φόρτη, με αναρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αναφέρει τα εξής: «Αυτές τις γιορτές. Λακωνία και Αργολίδα χωρίς Ορθοπεδική κάλυψη, αφού μας έστελναν όλα τα “έκτακτα” με αποτέλεσμα να “πνιγούμε” στα χειρουργεία. Το Παναρκαδικό καλύπτει τα πάντα γιορτές – σχόλες και το “βαράνε” όλοι. Χώρια το γεγονός ότι η χρηματοδότηση Ορθοπεδικών είναι η λιγότερη όλων των υπολοίπων νοσοκομείων. Εμείς δεν λέμε να μην χειρουργούμε και ασθενείς από τους άλλους νομούς, αλλά δώστε μας χρήματα»