ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Λάλουκας: Για αστοχίες του εργολάβου μιλά ο Τάσσος

Παραδέχεται το πρόβλημα που υπάρχει στον δρόμο για Λάλουκα ο Τάσσος Χειβιδόπουλος, κάνοντας λόγο για αστοχίες τους εργολάβου, οι οποίες ήδη από σήμερα έχουν ξεκινήσει να διορθώνονται. 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας:

«Μετα την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Άργους Μυκηνών για τον δρόμο προς το Λαλουκα (και την αναπαραγωγή της από γνωστά άγνωστα troll όπως Κώστας Παπαδόπουλος) έχω να παρατηρήσω μόνο τα παρακάτω:

Ο δρόμος αυτός είναι δημοτικός δρόμος που τα τελευταία χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του από την Δημοτική αρχή με αποτέλεσμα να μην είναι προσβάσιμος με ασφάλεια. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας μετά από αιτήματα του Προέδρου της Τοπικης Κοινοτητας Γιώργου Πίκη και των κατοίκων , με εισήγηση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης και μετά από την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο δημοπρατήθηκε το έργο. Ο Δήμος λοιπόν οφείλει να γνωρίζει πολύ καλά αφού έχει εκπροσωπό του στην επιτροπή παρακολουθησης της προγραμματικης του έργου, όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το έργο, άρα και τους λόγους καθυστέρησης και από που οφείλονται.

Η εκτέλεση του έργου βρίσκεται εντός των απαιτούμενων χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Οι αστοχίες του αναδόχου σχετικά με την εκτέλεση και τους χρόνους του έργου αντιμετωπίζονται όπως ο νόμος προβλέπει από την υπηρεσία μας και πολύ σύντομα όταν θα το επιτρέψουν και οι καιρικες συνθηκες το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους πολίτες. Ήδη σήμερα ο εργολάβος προέβη σε διορθώσεις και θα ακολουθήσουν κι άλλες προκειμένου το έργο να εκτελεσθεί σύμφωνα με την μελέτη και τις υποδείξεις της υπηρεσίας.

Να είναι λοιπόν όλοι βέβαιοι ότι πλέον το Λάλουκα θα συνδέεται με τον οδικό άξονα Άργους Ναυπλίου με ένα καλοσυντηρημένο δρόμο, ασφαλή για τους διερχόμενους. Υπενθυμίζω επίσης ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας πριν λίγα χρόνια έχει προβεί και στην συντήρηση του δρόμου Άργος-Πυργέλα-Λαλουκα-Αγ. Τριάδα ο οποίος είναι Επαρχιακή οδός και ανήκει στην αρμοδιοτητά μας. 

Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες του Λάλουκα και οι διερχόμενοι οδηγοί αντιμετωπίζουν με κατανόηση την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της εκτέλεσης του έργου και τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα που αναφέρουν , τους προτείνω να ασχοληθούν με τα δικά τους προβλήματα σε έργα ,όπως πχ με τις παρατηρήσεις που πληροφορήθηκα ότι αναφέρει η επιτροπή παραλαβής του έργου της ανάπλασης και θα πρέπει να διορθωθούν. 

Σε ότι αφορά την απαίτηση του για να παραιτηθώ , καταλαβαίνω την αγωνία και τις ανησυχίες του αλλά του γνωρίζω ότι θα εξαντλήσω την θητεία μου και θα παραδώσω στον αντικαταστάτη μου την 31η Αυγούστου 2019 όπως άλλωστε θα κάνει και ο ίδιος.

ΥΓ 1.
Η ανιδιοτελής κι άδολη αγάπη του Προέδρου της Τ. Κ. Λαλουκα , Γιώργου Πίκη για τον τόπο του , την οποία γνωρίζω καλά και τιμώ ιδιαίτερα , δεν μου επιτρέπει να απαντήσω δημόσια στην σημερινή δήλωση που διένειμε ο Δήμος Άργους Μυκηνών , της οποίας είμαι βέβαιος ότι δεν είναι ο συντάκτης.

ΥΓ 2.
Επειδή είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ανταπάντηση αναμένω με αγωνία την επόμενη δημοσκόπηση η οποία είμαι βέβαιος ότι θα με κατατάσσει σίγουρα τελευταίο και πιθανότατα με αρνητικό πρόσημο. Έτσι τους βολεύει…»

Διαβάστε Επίσης: Οι εκλογές …ξύνουν τον δρόμο

Ο πρόεδρος του Λάλουκα Γιώργος Πίκης νωρίτερα είχε επισημάνει:

«Ως Πρόεδρος της Κ. Λάλουκα και ως αποδέκτης καθημερινών παραπόνων θέλω να διαμαρτυρηθώ για την κατάσταση που επικρατεί ακόμα και τώρα στο δρόμο Λάλουκα προς Μπολάτι.Η Αντιπεριφέρεια έχει ξεκινήσει το έργο και το έχει αφήσει στη μέση…

Ο καιρός περνάει και ουδεμία βελτίωση έχουμε δει. Με την ανάληψη του έργου από την Αντιπεριφέρεια Αργολίδος τον Αύγουστο του 2018 περιμέναμε πως θα ολοκληρωνόταν εύλογο χρονικά  διάστημα, όμως οι τεράστιες λακκούβες παραμένουν ακόμα εκεί. Δυστυχώς κάθε μέρα γίνομαι αποδέκτης παραπόνων και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις άνθρωποι έχουν κινδυνέψει να πάθουν ζημιές στα αυτοκίνητα τους αλλά εγκυμονούν και κίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια με τη διέλευση αυτοκινήτων αλλά και δικύκλων.

Γι’  αυτό θέλω να διαμαρτυρηθώ δημόσια πλέον για την παρούσα κατάσταση και να διευκρινίσω πως από μέρους μου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λήξει επιτέλους το θέμα για έναν δρόμο 1800 μέτρων».