ΡεπορτάζΑρχείο

Στην «κατάψυξη» η Αργολίδα – Τι φέρνει η «Υπατία» που έρχεται στη θέση του «Τηλέμαχου»

Νέα μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη (9/1). Το σκηνικό, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα συνθέσουν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε πολλές περιοχές θα έχουν έντονο χαρακτήρα και πυκνές χιονοπτώσεις. 

Η «Υπατία» θα φέρει τσουχτερό κρύο και ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες. Ήδη στην Αργολίδα οι θερμοκρασίες είναι υπό το μηδέν, με το θερμόμετρο στο σταθμό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην Πυργέλλα να δείχνει -2 °C στις 7:00 το απόγευμα, ενώ στις 9 το βράδυ, ο Μετεωρολογικός Σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται στο γήπεδο του Άργους έδειχνε 0.8 °C.

Θερμοκρασίες Αργολίδα

Ξάγρυπνοι παραμένουν οι αγρότες του κάμπου, ειδικά αυτοί που δεν έχουν μαζέψει ακόμα τα πορτοκάλια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου θα υπάρχουν νεφώσεις, βαθμιαία τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά, κατά τόπους πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι 6 με 8 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θερμοκρασίες Αργολίδα

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θέση του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με την κακοκαιρία «Υπατία» καθώς και την εξέλιξη των φαινομένων (βροχές-καταιγίδες-χιονοπτώσεις) από το βράδυ της Τρίτης 08/01 έως το πρωί της Παρασκευής 11/01.