ΡεπορτάζΑρχείο

Βράζει στο ζουμί της η «Υπατία» – Τι ετοιμάζει από Σάββατο στην Αργολίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η το κύμα κακοκαιρίας «Υπατία» από χθες με μεγάλα ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα και το φαινόμενο της «παγωμένης βροχής» σε Μακεδονία και Θεσσαλία. Αν και φάνηκε να υποχωρεί από σήμερα μάλλον το κανε για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια…

Κι’ αυτό γιατί σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το Σάββατο αναμένεται νέα επιδείνωση στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, με βροχές και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Το νέο κύμα κακοκαιρίας με πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές θα μας απασχολήσει από το Σάββατο μέχρι και την Τρίτη. 

Ελαφρά βελτιωμένος, ωστόσο, θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν, αν και για το Ναύπλιο και το Άργος δεν αποκλείεται να βρέξει.

Δελτίο καιρού

Δελτίο καιρού

Για το Σάββατο 11/1 προβλέπονται ισχυρές βροχές στην Αργοναυπλία και πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τους 9 βαθμούς κελσίου. 

Δελτίο καιρού

Δελτίο καιρού

Ειδικότερα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και το Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, και κατά τις πρωινές ώρες σε πεδινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως τις πρωινές ώρες όσο και προς το βράδυ.