Αρχείο

Στρουθοκαμηλισμός της αστυνομίας για το θάνατο του αστυνομικού στο Πορτοχέλι

Η προσπάθεια να υποβαθμιστεί από την αστυνομία ο θάνατος του 34χρονου αστυνομικού στο μπάνιο της πολυτελούς βίλας που έμενε στο Πορτοχέλι και της 23χρονης κοπέλας, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

ΑΡΘΡΟ του Άκη Γκάτζιου  Άκης Γκάτζιος

Ο χαρακτηρισμός από τη διοίκηση του τραγικού συμβάντος ως: «αιφνίδιος θάνατος» και ο στρουθοκαμηλισμός σε όσα συζητά η τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο, δεν «μπαλώνει» τις ευθύνες των προϊσταμένων του.

Συνάδερφοί του λένε ότι είχε στοχοποιηθεί όταν ήταν στην ομάδα ΔΕΛΤΑ – που γι΄ αυτούς ήταν συνυφασμένη με το όνομα του – και μετατέθηκε στην Αστυνομική διεύθυνση Αργολίδας, που τον τοποθέτησε με τη σειρά της στο Κρανίδι, πριν 4 χρόνια. Οι φίλοι του τον αποκαλούσαν «σκληρό».

Ε, και; Θα πει κανείς… ένας ακόμα «σκληρός» μπάτσος…

Ήταν όμως μόνο τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με τον «υπερπατριωτισμό» του και το ερμηνευμένο κατά τον ίδιο καθήκον του ή και κοινωνικά στοιχεία που όφειλαν να λάβουν υπόψιν τους οι ανώτεροί του και οι συνάδερφοί του, ώστε πρώτα απ΄ όλα να βοηθήσουν τον ίδιο για να μην υπάρξει αυτή η κατάληξη; Η αδιαφορία της ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό, χρίζει περαιτέρω διερεύνησης.

Η αστυνομία επισήμως δίνει το συμβάν ως αιφνίδιο θάνατο και έχει αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Ο αστυνομικός και η φίλη του, βρέθηκαν νεκροί και δίπλα τους βρέθηκαν κάποια αντικείμενα που παραπέμπουν σε ναρκωτικά.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι γονείς της κοπέλας που ανησυχούσαν γιατί η κόρη τους είχε να δώσει σημεία ζωής τις δύο προηγούμενες ημέρες, πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Κρανιδίου όπου υπηρετούσε o 34χρονος και δήλωσαν την εξαφάνισή της. Οι συνάδερφοί του αστυνομικοί, που γνώριζαν ότι ο συνάδελφός τους ήταν φίλος με τη νεαρή γυναίκα, πήγαν αμέσως στο σπίτι που διέμενε και είδαν το ζευγάρι να είναι νεκρό. 

Και εδώ έρχονται οι ευθύνες της υπηρεσίας του… Μπορούσαν ή όχι να αποτρέψουν αυτό που συνέβη;