ΚοινωνίαΑρχείο

Τι έπαθε το σχολείο στα Φίχτια;

Ξημερώματα της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε έναν μεγάλο ευκάλυπτο στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Φιχτίων. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν η καταστροφή της εξωτερικής μάντρας του σχολείου προς την πλευρά της Εθνικής Οδού. 

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε πρώτη φάση καθάρισε το σημείο και τοποθέτησε μία κορδέλα, ενώ παράλληλα ενημέρωσε εκπαιδευτικούς και γονείς ότι από βδομάδα αναμένεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για επίλυση του προβλήματος.

Σχολείο Φίχτια

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η δημοτική παράταξη Χειβιδόπουλου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Στις εκκλήσεις εκπαιδευτικών και γονέων για την άμεση κοπή και των υπολοίπων επικίνδυνων ευκαλύπτων και παράλληλα την διακοπή της λειτουργίας του σχολείου, λόγω της επικινδυνότητας για την ασφάλεια των μαθητών μετά το συμβάν, οι απαντήσεις των υπευθύνων του Δήμου ήταν αρνητικές και μετέθεταν τις παρεμβάσεις για τη λύση του προβλήματος για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κίνδυνος ατυχήματος για τα παιδιά, τα οποία εύκολα μπορούν να βρεθούν στον επικείμενο πολυσύχναστο δρόμο ή αντίστροφα εύκολα μπορεί ένα όχημα να εισέλθει στο χώρο του προαυλίου, είναι μεγάλος. 

Σχολείο Φίχτια

Με δεδομένο ότι το σχολείο λειτουργεί ακόμα κανονικά, ζητάμε την άμεση παρέμβαση της σχολικής επιτροπής και του Δήμου. 

Ζητάμε:

– τοποθέτηση ΑΜΕΣΩΣ προσωρινής περίφραξης στο σημείο της κατεστραμμένης μάντρας 

– άμεση κοπή των υπολοίπων επικίνδυνων ευκαλύπτων

– οι εργασίες να γίνουν με ασφάλεια και χωρίς την παρουσία των παιδιών

– αν χρειαστεί να διακοπεί η λειτουργία του σχολείου σήμερα. 

Με την ασφάλεια των παιδιών δεν παίζουμε». 

Σχολείο Φίχτια

Σχολείο Φίχτια