ΟικονομίαΑρχείο

Ζητάει 25% έκπτωση για να πηγαίνει στο στρατόπεδο του Ναυπλίου

Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας, ζητάει στρατιώτης του ΚΕΜΧ Ναυπλίου, με ανοιχτή του επιστολή στον Τύπο.

Συγκεκριμένα ο στρατευσιμος κατηγγειλε στο ΚΤΕΛ Αργολίδας τη μη παραχώρηση σε στρατιώτες θητείας της έκπτωσης του 25%.

Στην επιστολή του, αναφέρει:

«Κατά τη μετάθεσή μου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο, πηγαίνοντας να βγάλω εισιτήριο στο ΚΤΕΛ Αργολίδας διαπίστωσα ότι δεν είχα δικαίωμα έκπτωσης 25% στο εισιτήριο όπως συμβαίνει σε άλλα ΚΤΕΛ για τους οπλίτες θητείας. Όπως με ενημέρωσαν, η έκπτωση αυτή αφορούσε μόνο τους μόνιμους στρατιωτικούς.

Την επομένη μέρα παρουσιάστηκα στην πρωινή αναφορά του Λόχου για το περιστατικό και όπως με ενημέρωσε ο διοικητής μου, δεν γνωρίζει τίποτα, αλλά δεν το θεωρεί και σωστό να μην ισχύει η έκπτωση.

Θεωρώ απαράδεκτο να μην παραχωρείται σε στρατιώτες θητείας έστω κι αυτή η μικρή έκπτωση 25%, τη στιγμή που ο στρατός χορηγεί μόνο μία κατάσταση επιβίβασης.

Θα έπρεπε να εξασφαλίζεται η δωρεάν μετακίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας των φαντάρων από και προς το στρατόπεδο, είτε αυτό αφορά τη μετάθεσή μας, τις “εξόδους” μας ή τις άδειες που δικαιούμαστε.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα – και για τη μετακίνηση των στρατιωτών – όταν αφήνεται ελεύθερο το πεδίο σε ιδιωτικές εταιρείες όπως τα ΚΤΕΛ να καθορίζουν ανάλογα με το κέρδος τους εάν θα δώσουν ή όχι έκπτωση για τη μετακίνησή μας».