ΑθλητισμόςΑρχείο

Έτοιμο να τρέξει τον 6ο του μαραθώνιο το Ναύπλιο

Την Κυριακή 3 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο 6ος Μαραθώνιος Ναυπλίου με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Καποδίστρια. Εκτός από τον μαραθώνιο, τα δρομικά αγωνίσματα περιλαμβάνουν ημιμαραθώνιο (21,5 χλμ.), 5 χλμ. και 2,5 χλμ.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Κωστούρος στάθηκε στην καθιέρωση αυτού του θεσμού και τα οφέλη του για τη πόλη. Στάθηκε ιδιαίτερα στη συμμετοχή των εθελοντών, των φορέων και των εμπόρων της πόλης μέσω της Σαββατιάτικης Μαραθώνιας Νύχτας Προσφορών και εκπτώσεων που φέτος γίνεται για δεύτερη χρονιά. Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στο να γίνει μία άρτια από οργανωτικής πλευράς διοργάνωση.

Συνέντευξη 6ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος εξέφρασε την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον θεσμό, ενώ οι διευθυντές εκπαίδευσης Δημήτρης Σίδερης και Γιάννης Γαληνός αναφέρθηκαν στη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στα δρομικά αγωνίσματα. 

Πως δεν θα κάνουν μαραθώνιο οι οδηγοί στο Ναύπλιο την Κυριακή

Ο διοικητής της Τροχαίας Ναυπλίου Κώστας Χάρος ανέλυσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο το βράδυ, ενώ ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου Βαγγέλης Παπαποστόλου αποκάλυψε πως 1.000 αθλητές θα τρέξουν σε Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν άλλοι περίπου 4.000 στα 5 χλμ. και στα 2,5 χλμ.

Συνέντευξη 6ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

Τέλος ο Στέλιος Γραφάκος αναφέρθηκε στη συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας», τονίζοντας τη σημασία προσφοράς μυελού των οστών, ενώ στάθηκε ιδιάιτερα στη ενημερωτική καμπάνια που γίνεται στην Αργολίδα.

Συνέντευξη 6ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

Πληροφορίες για τα δρομικά αγωνίσματα:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ Κυριακή, 3 Μαρτίου. 

2.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

 2.1 Μαραθώνιος: Ώρα Εκκίνησης: 09:00 Εκκίνηση: από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας. Περιγραφή της ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου αποτελείται από δύο γύρους. Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση από την οδό Ανδρέα Συγγρού, παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη, παραλιακή οδός Ναυπλίου – Ν. Κίου, αναστροφή πριν την συμβολή της οδού Εθν. Αντίστασης και της Παραλιακής Οδού Ναυπλίου Ν. Κίου, (πριν τον ποταμό Ίναχο, συνεχίζει η διαδρομή με πορεία προ το Ναύπλιο επί της παραλιακής οδού Ν. Κίου Ναυπλίου, οδός Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, η διαδρομή συνεχίζει στη Λεωφόρο Ασκληπιού στο ρεύμα καθόδου και μέχρι τον κόμβο Αγ. Ελεούσας – Τολού, αναστροφή στον κόμβο με πορεία προς το κέντρο του Ναυπλίου στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Ασκληπιού, οδός Κύπρου, 25ης Μαρτίου και μέσω της οδού Ανδρέα Συγγρού, συμπληρώνεται ο πρώτος γύρος της Διαδρομής… Τερματισμός: Οι δρομείς συμπληρώνουν την πρώτη από τις δυο στροφές της Μαραθώνιας διαδρομής και συνεχίζουν για τη δεύτερη. Με την 2η επανάληψη της παραπάνω περιγραφόμενης διαδρομής και τη συμπλήρωση του 2ου γύρου (loop) και ενώ διατρέχουν την οδό Ανδρέα Συγγρού (για δεύτερη φορά) τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. 

Συνέντευξη 6ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

2.2 Ημιμαραθώνιος Δρόμος :Ώρα Εκκίνησης: 09:00 Εκκίνηση: από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας. Περιγραφή της ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου δρόμου αποτελείται από έναν γύρο (loop) της διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου. Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση από την οδό Ανδρέα Συγγρού, παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη, παραλιακή οδός Ναυπλίου – Ν. Κίου, αναστροφή πριν την συμβολή της οδού Εθν. Αντίστασης και της Παραλιακής Οδού Ναυπλίου Ν. Κίου, (πριν τον ποταμό Ίναχο, συνεχίζει η διαδρομή με πορεία προ το Ναύπλιο επί της παραλιακής οδού Ν. Κίου Ναυπλίου, οδός Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, η διαδρομή συνεχίζει στη Λεωφόρο Ασκληπιού στο ρεύμα καθόδου και μέχρι τον κόμβο Αγ. Ελεούσας – Τολού, αναστροφή στον κόμβο με πορεία προς το κέντρο του Ναυπλίου στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Ασκληπιού, οδός Κύπρου, 25ης Μαρτίου και μέσω της οδού Ανδρέα Συγγρού, συμπληρώνεται η Ημιμαραθώνια Διαδρομή. Τερματισμός: Οι δρομείς με την συμπλήρωση του 1ου γύρου (loop) και ενώ διατρέχουν την οδό Ανδρέα Συγγρού, τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. 

2.3 Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 13:00 Εκκίνηση: από την παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας – Μιαούλη (μπροστά από την πλατεία Φιλελλήνων). Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή των 5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: (εκκίνηση μπροστά από την πλατεία Φιλελλήνων), παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη, μέχρι τη συμβολή με την οδό Θεσσαλονίκης, οδό Σιδηράς Μεραρχίας, η διαδρομή συνεχίζει στη Λεωφόρο Ασκληπιού στο ρεύμα καθόδου, αναστροφή επί της Λεωφόρο Ασκληπιού μετά το Φουγάρο, με πορεία προς το κέντρο του Ναυπλίου στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Ασκληπιού, οδός Κύπρου, 25ης Μαρτίου και μέσω της οδού Ανδρέα Συγγρού, συμπληρώνεται η διαδρομή των 5χλμ., τερματισμός μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. 

2.4 Αγώνας Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 14:00 Εκκίνηση: από την παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας – Μιαούλη (μπροστά και δεξιά από την πλατεία Φιλελλήνων). Περιγραφή της Διαδρομής: Η διαδρομή των 2,5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: (εκκίνηση μπροστά και δεξιά από την πλατεία φιλελλήνων) παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη, μέχρι τη συμβολή με την οδό Θεσσαλονίκης, οδός Σιδηράς Μεραρχίας, Κύπρου, 25ης Μαρτίου, Ανδρέα Συγγρού και τερματισμός μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Διαδρομές μαραθωνίου

Συνέντευξη 6ος Μαραθώνιος Ναυπλίου