ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Νεκτάριος πήγε τον Άγιο Λουκά στο νοτιότερο άκρο της Κρήτης

Τα ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού κόμισε στην Κρήτη ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλοχίου.

Το διήμερο προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού και Θαυματουργού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμβάρι Κισάμου.

Συγκινητική είναι η προσέλευση όχι μόνον των εκατοντάδων πιστών, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι άνθρωποι, αλλά και προσώπων με δυσκολίες στην υγεία τους που με δάκρυα στα μάτια παρακάλεσαν τον Άγιο Λουκά να τους βοηθήσει.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος αναφέρθηκε εις τον βίο του Αγίου Λουκά σημειώνοντας πως «σήμερα η καρδιά του Αγίου Λουκά κτυπά εις τον ευλογημένο αυτό τόπο, την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, καθώς ανάμεσα στα ιερά Λείψανα υπάρχει και τμήμα εκ της καρδιάς του Αγίου.

Αμέτρητες οι ευεργεσίες του Αγίου Λουκά σε κάθε γωνιά της γης, συνέχισε ο Μητροπολίτης Αργολίδος, άνθρωπος του Θεού ελεύθερος, δηλαδή οικουμενικός, που έζησε τον πόνο και την αδικία.

Ας καταθέσουμε σήμερα αλλά και κάθε μέρα της ζωής μας τους πόνους και τα βάσανα μας ενώπιον της σεπτής μορφής Του και ας τον παρακαλέσουμε να μας φυλάει από παντός πειρασμού και κακού».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος είπε: «Ο Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας, άγιος του πόνου και της ελπίδας, χαρίζει στους χαλεπούς καιρούς των πολλών και ποικίλων κρίσεων και ανατροπών παρηγοριά, δύναμη, ελπίδα, φως και χάρη και μας οδηγεί εις την γνώση του Θεού. Αποδέκτης ο ίδιος του Θείου φωτισμού, φωτίζει τον νου και τις καρδίες μας. Μας οδηγεί εις την αλήθεια και την ελευθερία της γνώσης και αγάπης του Θεού και μας βεβαιώνει ότι ο πόνος, η θλίψη, η ασθένεια, η λοιδορία μπορούν δια της προσευχής και της καρτερικότητας, να μεταμορφώσουν την ζωή μας και να μας ανοίξουν τις πύλες του Παραδείσου».

ΦΩΤΟ flashnews