ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το σχέδιο του Καμπόσου για να κερδίσει τις εκλογές

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο. Όμως οι πρώτες υπογραφές έπεσαν! Το Θεματικό Μυθολογικό Πάρκο Μυκηνών θα γίνει πραγματικότητα! 

Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος μετά την υπογραφή πρακτικών για τις εκατέρωθεν δεσμεύσεις με Αμερικανούς επενδυτές, που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν βόρεια των Μυκηνών Θεματικό Μυθολογικό Πάρκο, ένα πραγματικά μεγάλο πρότζεκ, που αν υλοποιηθεί, θα έχει τις προδιαγραφές να γίνουν εντυπωσιακές αλλαγές στην τουριστική ανάπτυξη τόσο του Άργους, όσο και των γύρω περιοχών, με όλες τις παραμέτρους.

Πρόκειται για μια σχεδιαζόμενη επένδυση 600.000.000 ευρώ, με στόχο την δημιουργία των υποδομών για ένα θεματικό Πάρκο με άξονα την μυθολογία, την ψυχαγωγία και τις επιστήμες.

Το σχέδιο του Καμπόσου για να κερδίσει τις εκλογές

Μυθολογικό Πάρκο στις Μυκήνες

Το μεσημέρι του Σαββάτου, μεταξύ του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου και του προέδρου και συμβούλου επενδύσεων της εταιρείας Charles H.Thornton & Company, υπογράφηκε πρακτικό με τους όρους που θέτει η κάθε πλευρά.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα των τριών μηνών θα διατυπωθούν και από τις δυο πλευρές οι προτάσεις τους ούτως ώστε να αποτυπωθεί το τελικό αποτέλεσμα σχεδιασμού της πρότασης για το προαναφερόμενο έργο.

Μυθολογικό Πάρκο στις Μυκήνες

Μυθολογικό Πάρκο στις Μυκήνες

Εντωμεταξύ, νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου του δημάρχου, με τους Αμερικανούς επενδυτές ο κος Καμπόσος δήλωσε: «Μετά από πολύμηνες προσπάθειες συνεργαζόμαστε πλέον με μια εταιρεία κολοσσό στον τομέα σχεδίασης, διαχείρισης, χρηματοδότησης, κατασκευής και ολοκλήρωσης επενδυτικών έργων σε συνεργασία με πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συνεργασίας μας είναι η αποδοχή από πλευράς του προέδρου της Dr Charlie Τhornton του οράματος της Δημοτικής αρχής και εμού προσωπικά, να προσδώσουμε στον πολιτισμό μας την αξία που του πρέπει στην παγκόσμια τουριστική αγορά και να ωφεληθεί  πολλαπλώς ο τόπος  μας».

Το σχέδιο του Καμπόσου για να κερδίσει τις εκλογές

Μυθολογικό Πάρκο στις Μυκήνες

Από την πλευρά του, ο κος Thornton δήλωσε πως ο Όμιλος εταιρειών του μπορεί να υλοποιήσει:

α) Το θεματικό πάρκο, με βάση τη νεοφυή τεχνολογίας της, πολύ συντομότερα και με μικρότερο κόστος από το συμβατικό το οποίο υπολογίστηκε περίπου στα 600.000.000 ευρώ και σύμφωνα με το Νόμο 2160/1993 και την υπ. αρ. 16793/23-9-2009 ΚΥΑ 

β) Να οργανώσει το θεματικό Πάρκο με άξονα τρία κεντρικά θέματα, της μυθολογίας της ψυχαγωγίας και των επιστημών. Η εξειδίκευση τους θα ανακοινωθεί όταν οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρωθούν.

γ) Να συμπεριλάβει στην επενδυτική της πρόταση αιτήματα του Δήμου τα οποία αποσκοπούν στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

δ) Να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό το οποίο υπολογίζεται περίπου σε 6.000 έως 7.000 άτομα από τον Δήμο Άργους Μυκηνών.
Από πλευρά του ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεσμεύθηκε να υποδείξει την αναγκαία έκταση γης για αγορά και να επιμεληθεί τις προδιαγραφές επιλογής θέσης της 16793/23-9-2009 ΚΥΑ και τον Νόμο 2160/93 και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τον επενδυτή.

Αγώνας δρόμου για να ξεκινήσει το Μυθολογικό Πάρκο στις Μυκήνες, με Αμερικανούς επενδυτές

Μυθολογικό Πάρκο στις Μυκήνες

Στην συνέντευξη συμμετείχαν ακόμα η συνεργάτιδα του Dr Thornton, Χριστίνα Πρίμπας και ο Σύμβουλος Επενδύσεων Γεώργιος Ρώσσης.

Οι Αμερικανοί επενδυτές βρίσκονται από την Παρασκευή στο Άργος και όπως είχε αποκαλύψει ο anagnostis.org επισκέφθηκαν τις Μυκήνες και έκαναν αυτοψία στην περιοχή που βρίσκονται οι εκτάσεις που προαναφέρθηκαν.