ΟικονομίαΑρχείο

Η επένδυση που θα φέρει 5 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως στις Μυκήνες! (Vid)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών με τον εκπρόσωπο των Αμερικανών επενδυτών Dr Charlie Thornton. Σε αυτή συμμετείχαν ακόμα η συνεργάτιδα του καθηγητή, Χριστίνα Πρίμπας και ο Σύμβουλος Επενδύσεων Γεώργιος Ρώσσης.

Μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος της κατασκευαστικής – συμβουλευτικής εταιρίας που έχει δείξει ενδιαφέρον για το πρότζεκτ, αποκάλυψε τον αριθμό των επισκεπτών που φιλοδοξεί να προσελκύσει ετησίως, ο οποίος είναι σχεδόν πενταπλάσιος από αυτόν που καταφθάνει αυτή την στιγμή στις Μυκήνες. Γύρω στα 5 εκατομμύρια τουρίστες είναι το target group που έχει θέσει η εταιρία, όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη.  

Πρόκειται  για μια παγκόσμια εταιρεία μηχανικών 500 ατόμων, με μικτά έσοδα άνω των 60.000.000 δολαρίων, η οποία προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες στον τομέα της Στρατηγικής Συμβουλευτικής στους τομείς της διαχείρισης, του μάρκετινγκ, της αρχιτεκτονικής σχεδιασμού και των διαρθρωτικών ερευνών. Κατατάσσεται στις 150 κορυφαίες εταιρίες σχεδιασμού ENR.

Ο Charlie Thornton έχει αναγνωριστεί για την εισαγωγή καινοτόμων τεχνικών λύσεων και στρατηγικών διαχείρισης. Κάτω από την καθοδήγησή του, η εταιρεία άνοιξε 10 γραφεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέπτυξε πολλαπλές υπηρεσίες για τις μηχανικές, αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές βιομηχανίες.

Συνέντευξη για μυθολογικό πάρκο στο Άργος

Όπως δήλωσε ο Dr. Thornton, ο Όμιλος εταιρειών του μπορεί να υλοποιήσει:

α) Το θεματικό πάρκο, με βάση τη νεοφυή τεχνολογίας της, πολύ συντομότερα και με μικρότερο κόστος από το συμβατικό το οποίο υπολογίστηκε περίπου στα 600.000.000 ευρώ και σύμφωνα με το Νόμο 2160/1993 και την υπ. αρ. 16793/23-9-2009 ΚΥΑ 

β) Να οργανώσει το θεματικό Πάρκο με άξονα τρία κεντρικά θέματα, της μυθολογίας της ψυχαγωγίας και των επιστημών. Η εξειδίκευση τους θα ανακοινωθεί όταν οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρωθούν.

γ) Να συμπεριλάβει στην επενδυτική της πρόταση αιτήματα του Δήμου τα οποία αποσκοπούν στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

δ) Να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό το οποίο υπολογίζεται περίπου σε 6.000 έως 7.000 άτομα από τον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Από πλευρά του ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεσμεύθηκε να υποδείξει την αναγκαία έκταση γης για αγορά και να επιμεληθεί τις προδιαγραφές επιλογής θέσης της 16793/23-9-2009 ΚΥΑ και τον Νόμο 2160/93 και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τον επενδυτή.

Το σχέδιο του Καμπόσου για να κερδίσει τις εκλογές

Ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μετά από πολύμηνες προσπάθειες συνεργαζόμαστε πλέον με μια εταιρεία κολοσσό στον τομέα σχεδίασης, διαχείρισης, χρηματοδότησης, κατασκευής και ολοκλήρωσης επενδυτικών έργων σε συνεργασία με πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συνεργασίας μας είναι η αποδοχή από πλευράς του προέδρου της Dr Charlie Τhornton του οράματος της Δημοτικής αρχής και εμού προσωπικά, να προσδώσουμε στον πολιτισμό μας την αξία που του πρέπει στην παγκόσμια τουριστική αγορά και να ωφεληθεί πολλαπλώς ο τόπος μας».

 

Στο επόμενο χρονικό διάστημα των τριών μηνών θα διατυπωθούν και από τις δυο πλευρές οι προτάσεις τους ούτως ώστε να αποτυπωθεί το τελικό αποτέλεσμα σχεδιασμού της πρότασης για το προαναφερόμενο έργο.