ΆρθροΑρχείο

Την επόμενη μέρα τα καταστήματα είναι άδεια. Ούτε μύγα δεν πετάει στο Ναύπλιο

Είναι βεβαιο ότι το επόμενο τριήμερο θα γίνει κοσμοπλημμύρα στο Ναύπλιο. Την Κυριακή θα έχει περισσότερο κόσμο το Αργος, αλλά στην τελική όλοι σε εμάς θα καταλήξουν. Πληρώνει ο Αργείτης μέσω των αποφάσεων του Καμπόσου και στην τελική τ΄Ανάπλι θα ωφεληθεί.

Κόσμο το τριήμερο, αλλά την ίδια κοσμοπλημμύρα είχε η πόλη μας και πριν από δέκα χρόνια και πριν από είκοσι.

Το πρόβλημά μας είναι τι γίνεται την επομένη και την μεθεπομένη του τριήμερου. Τι γίνεται το Νοέμβρη και τον Φλεβάρη. Η φέρουσα ικανότητα της πόλης μας τα τριήμερα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών δεν αρκεί  και την επόμενη τα καταστήματα είναι άδεια. Ούτε μυία δεν πετάει.

Δεν χρειάζεται ιδαίτερη ευφυία για να αντιληφθούμε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να είναι για τα τριήμερα που ούτως ή άλλως η πόλη θα κατακλυσθεί, αλλά για τις μεγάλες νεκρές περιόδους.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για να αντιληφθούμε ότι η ομορφιά του Ναυπλίου είναι γνωστή στους κατοίκους της Αθήνας. Δεν χρειάζεται προώθηση σε αυτό το κοινό.

Διάφορα δημοσιεύματα στον τύπο, αλλά και στο ηλεκτρονικό σύμπαν αποθεώνουν την πόλη.

Δεν υπάρχει η παραμικρή διαδικασία και προσπάθεια όλα αυτά τα δημοσιεύματα να γίνουν ευρύτερα γνωστά.

Δεν διαθέτουμε τουριστικό portal

Δεν έχουμε σχέδιο προώθησης του μεγάλου μας πλειονεκτήματος ότι στην περιοχή μας υπάρχουν τρία μνημεία ενταγμένα στους χώρους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Δεν γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί η παλαιά πόλη στα μνημεία της Unesco.

Δεν έχουμε σχέδιο προώθησης των ειδικών μορφών τουρισμού (ιατρικός, πολιτιστικός, ποδηλατικός, αναρρηχητικός , αθλητικός, θρησκευτικός)

Για όσους αντέξατε το κατεβατό μου και διαβάζετε ακόμα, θα σας πω το τελευταίο, που είναι και το πιο χαρακτηριστικό της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής.

Κατέφτασαν πριν από λίγα χρόνια στην πόλη μας οι μεγαλύτεροι ανά τον κόσμο bloggers τουριστικών διαδικτυακών ιστοτόπων.

Φαντασθείτε τι διαφήμιση μπορούσαν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς έξοδα για εμάς.

Οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν πλήρως.

Να μην σας πω ποιος τελικά ενδιαφέρθηκε να τους υποδεχθεί, να τους ξεναγήσει, να τους περιποιηθεί. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί που αφιλοκερδώς προσφέρουν στην πόλη…

Κώστας Καράπαυλος

* Ο Κώστας Καράπαυλος είναι δικηγόρος του Ναυπλίου

Έκαψαν τον καρνάβαλο στο Ναύπλιο

Βενετσιάνικο σκηνικό στο Ναύπλιο (Pics)

Τα βεγγαλικά μέσα από το φακό του Κομνηνού