ΚοινωνίαΑρχείο

Κλοπιμαία αξίας 197.000 ευρώ από επιχειρήσεις του Άργους

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους – Μυκηνών, επτά περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις στο Άργος και σε χωριά του Δήμου από τις 11 Μαϊου 2018 έως τις 18 Ιουνίου.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 28 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. Σε τρεις από τις προκάλεσαν και εκτεταμένες φθορές στις κτηριακές εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων.

Από την παραπάνω δράση τους είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, ποσότητες μετάλλων, μεταλλικά εξαρτήματα, εργαλεία και χρήματα, που συνολική τους αξία ανέρχεται στις 197.000 ευρώ, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, για την ταυτοποίηση των συνεργών των ανωτέρω, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.