ΠολιτικήΑρχείο

Πέτσας: Φέτος το Πάσχα θα ψήσουμε το αρνί στο φούρνο μας (Vid)

Μόνο στο φούρνο θα έχουμε τη δυνατότητα να ψήσουμε αρνί φέτος το Πάσχα, όπως επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όχι όμως και να το σουβλίσουμε.

Όπως είπε «δεν υπάρχει κάποιος που να βάλει να ψήσει αρνί ή κοκορέτσι και να μην μαζευτεί η γειτονιά. Εμείς θέλουμε το συνωστισμό να αποφύγουμε που είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες. Επίσης στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις, ξέρετε τι γίνεται στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Μην γελιόμαστε μεταξύ μας. Είναι ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος….Φέτος θα ψήσουμε το αρνί στο φούρνο μας… Θα μπορέσουν και ο πατέρας μου και ο πεθερός μου φέτος να ψήσουν στο φούρνο».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις, καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό των μετακινήσεων, όσο και στον χρόνο τους, ενώ τόνισε ότι εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Αναφορικά με τις ουρές που παρατηρούνται έξω από τις τράπεζες και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία, κάλεσε, όσους έχουν τη δυνατότητα, και, κυρίως, τους ανθρώπους άνω των 70 ετών, να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι εξετάζεται η μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται ί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο οι Θείες Λειτουργίες να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών.