Σεξ και ανταλλαγή συντρόφων, αντίδοτο των διαζυγίων στην Πελοπόννησο;
Η οικονομική κρίση γονάτισε και στην Πελοπόννησο, όπως σε όλη την Ελλάδα, τα σταθερά και χαμηλά ποσοστά διαζυγίων. Οικογένειες διαλύονται, παιδιά υποφέρουν, η ζωή έχει αλλάξει. Ότι η οικονομική κρίση έχει κάνει χίλια κομμάτια τον ελληνικό κουμπαρά, δεν είναι λοιπόν μυστικό. Περίπου δέκα χρόνια τώρα, προσπαθεί ο κόσμος να επιβιώσει οικονομικά πάση θυσία.
Εταιρίες έβαλαν λουκέτο, εργαζόμενοι απολύθηκαν, με μηδαμινές προοπτικές να επαναπροσληφθούν κάπου αλλού. Για μισθούς που μπαίνουν στο σπίτι από τη δουλειά της συζύγου, εδώ και καιρό δεν γίνεται κανένας λόγος.
Παράλληλα τα ποσοστά των διαζυγίων έχουν αυξηθεί. Στο Ναύπλιο, στο Άργος, στη Θεσσαλονίκη. Παντού.
Στατιστικές αποκαλύπτουν ότι ποσοστό 37% των τελούμενων γάμων, καταλήγουν σε διαζύγιο. Ένας αριθμός ο οποίος αποκαλύπτει πολλά, αν λάβουμε υπ΄ όψη ότι το ποσοστό των διαζυγίων κυμαινόταν λίγο πριν την άφιξη της οικονομικής κρίσεως στη Ελλάδα στα 23%.
Διότι η οικονομική κρίση δεν έχει αντίκτυπο μόνο στα οικονομικά στοιχεία. Αλλά και στην αυτοεκτίμηση των ανθρώπων. Και ειδικά στην Ελλάδα. Όσο το πορτοφόλι κρατούσε σε ισορροπία το Εγώ του ιδιοκτήτη του, επομένως και την την αξία του, τα πράγματα στο σπίτι κυλούσαν ομαλά.
Η σύζυγος είχε μια θέση στην αγορά εργασίας, στο σπίτι αναλάμβανε τον ρόλο της νοικοκυράς, υπήρχε για τα παιδιά της η καλύτερη μαμά του κόσμου, χωρίς ποτέ να αμφιβάλλει για τις δυνάμεις της ή να συμπεριλάβει τον σύζυγο σε αυτή την καθημερινότητα. Όχι ότι εκείνος θα το επιθυμούσε.
Διότι η οικονομική ευχέρεια, την οποία χαίρονταν οι Έλληνες σύζυγοι, τους επέτρεπε να δραπετεύουν από τον πολύχρονο γάμο τους.
Σε πολλές περιπτώσεις με την μορφή μιας ερωμένης.
Και αυτή εγκατέλειπε το πεδίο, σε οικονομικά προβλήματα βασισμένη και στην ελλιπή προσοχή και έτσι πρόκυπτε αύξηση των ποσοστών διαζυγίων, διότι αργά η γρήγορα θα μάθαινε η σύζυγος ότι οι υπερχρεωμένες τραπεζικές κάρτες δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για ξεσκονόπανα ή τα φροντιστήρια των παιδιών.
Ως από μηχανής Θεός έρχονται με δυναμικό big bang οι οργανωτές των Swinger Party στη Θεσσαλονίκη. Τέτοια party γίνονται ήδη στην Αθήνα και σιγά σιγά επεκτείνονται και στην πιο συντηρητική επαρχία.
Ο Γιώργος Χ. ένας των οργανωτών, μου εξηγεί ότι εδώ και καιρό – πάντα προσανατολισμένοι στο Γερμανικό η το Αγγλικό παράδειγμα, πραγματοποιούνται συγκεκριμένα events σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη σταθερά κλαμπ, μα πρόκειται για θέμα χρόνου ώσπου να δημιουργηθούν.
Το ενδιαφέρον σε τέτοια party μεγαλώνει συνεχώς.
Ποιός συμμετέχει σε αυτά τα Party;
Διάφορα άτομα. Πολλές φορές πρόκειται για ανδρόγυνα.
Για ανδρόγυνα; Για ποιο λόγο συμμετέχουν;
Ένα ανδρόγυνο, το οποίο ζει καιρό μαζί, με όλα τα σκαμπανεβάσματα που φέρει ένας γάμος, θα συναντήσει κάποια στιγμή μια φυσική φθορά. Δεν μπορούν να το αποφύγουν αυτό. Έρχεται η στιγμή όπου θα λείπει η απαιτουμένη κινητήρια δύναμη. Τα οικονομικά δεν επιτρέπουν πια διπλές ζωές, πολυέξοδες εξόδους και σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν ένα διαζύγιο.
Μπορεί να υπάρχει ακόμα αίσθημα ανάμεσα στα ζευγάρια, οπότε θα συζητήσουν και σε πολλές περιπτώσεις ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά, και θα παρθεί η απόφαση να συνεχιστεί ο γάμος ως λευκός.
Σε ποιο σημείο αποδεικνύονται τα Swing Party ως βοηθητικά;
Αυτά τα πάρτη έχουν γνωστοποιηθεί εδώ και καιρό ανάμεσα σε Insider. Στην Αθήνα ήδη λειτουργεί κανονικό κλαμπ. Κάποια στιγμή θα μάθει ο ένας από τους συζύγους για την ύπαρξη αυτών των Event και θα κάνει την πρόταση να συμμετέχουν. Χωρίς καμία δέσμευση.
Με αυτό τον τρόπο εισάγονται και οι δυο σε έναν εντελώς νέο κόσμο. Ενδιαφέροντα, συναρπαστικό, ερωτικό. Ακριβώς αυτό, που τους έλειπε για να συνεχίσουν τον γάμο τους. Και οι δυο αλλάζουν. Μέσα από συζητήσεις, τις οποίες έκανα με φίλους, έμαθα ότι οι σύζυγοι προτιμούν να λαμβάνουν μέρος σε τέτοια πάρτη, παρά να τους γνωστοποιηθεί κάποια στιγμή ότι η πρώην σύζυγος συνεχίζει τη ζωή της με έναν νέο σύντροφο.
Έτσι συνεχίζουν να ζουν μαζί κάτω από την ίδια στέγη, με ανανεωμένο κουράγιο και επανακτημένα νιάτα, τα οποία είχαν ξεχαστεί.
Αυτά τα πάρτη είναι σημαντικά, διότι κρατούν ενωμένες τις ελληνικές οικογένειες.
Οι συναντήσεις αυτές είναι πολυέξοδες;
Υπάρχουν διάφορες. Στη Θεσσαλονίκη παίζει ρόλο η τοποθεσία. Αν πρόκειται για βίλλα, η οποία νοικιάστηκε, κυμαίνεται το εισιτήριο στα 50 € περίπου. Μπορεί να λάβει χώρα και σε ξενοδοχείο ή διαμέρισμα, εξαρτάται από τον αριθμό συμμετεχόντων.
Πόσα άτομα συμμετέχουν κάθε φορά;
Έχουν υπάρξει συναντήσεις όπου συμμετείχαν μόνο τέσσερα άτομα. Ο ανώτερος αριθμός ο οποίος έχει σημειωθεί βρίσκεται στα 100 άτομα με αυξητική τάση.
Οπότε υπάρχει λόγος χαράς, αφού βρέθηκε τρόπος, ο οποίος καταπολεμά με τόση επιτυχία την οικονομική κρίση, κοιτάζοντας την στα μάτια…
Μαρία Χαλβατζή