ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Ιερώνυμος βάζει τον θεμέλιο λίθο για το νέο κτήριο της Ευαγγελίστριας

Με την παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου θα γίνουν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου.

Ο αρχιεπίσκοπος, την Κυριακή 24 Μαρτίου, παραμονή της εορτής θα χοροστατήσει στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό ενώ νωρίτερα θα πραγματοποιήσει τον Αγιασμό και την κατάθεση του θεμέλιου λίθου για την ανέγερση του κτηρίου των συσσιτίων.

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Κυριακή 24 Μαρτίου

7 πμ Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
11.30 πμ Ιερά Παράκληση της Παναγίας.
6 μμ Αγιασμός κατάθεσης θεμέλιου λίθου ανέγερσης κτιρίου συσσιτίων Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
7 μμ Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
8.30 μμ Λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς εικόνας της Ευαγγελίστριας, συνοδεία τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος και παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.
10.30 μμ Ιερά Παράκληση της Παναγίας και εν συνεχεία θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Δευτέρα 25 Μαρτίου

7 πμ Ακολουθία του Όρθρου.
8.30 πμ Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Νεκταρίου.
6.30 μμ Μεθέορτος Εσπερινός και ομιλία από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Αργολίδος Πρωτοπρεσβύτερο π. Πέτρο Αθανασόπουλο.