ΚοινωνίαΑρχείο

Αντίο δάσκαλε

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο Αργείος δάσκαλος και λογοτέχνης Διογένης Μαλτέζος. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους πνευματικούς ανθρώπους της Αργολίδας, έχοντας αφήσει το στίγμα του στα εκπαιδευτικά δρώμενα του νομού.

Ο Διογένης Μαλτέζος γεννήθηκε στον Ίναχο Άργους το 1932. Σπούδασε παιδαγωγικά. Το 1960 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα και τον αδελφό του Δημήτρη, ιδιωτικό σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα γνωστό σε όλους «Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφων Μαλτέζου στα οποία εκπαιδεύτηκαν γενιές Αργείων και Ναυπλιωτών.

Είχε εκδόσει, εκτός από ποιητικές συλλογές και μπροσούρες, το βιβλίο « Εφήμερα και αιώνια» (Φεβρουάριος 2003, εκδόσεις «Ελλέβορος»), μια συλλογή 110 κειμένων. Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες του Άργους. Μέσα από τις εκπομπές του στο ραδιόφωνο της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας, συγκινούσε με τον ήπιο λόγο του και «δίδασκε» τους αρχαίους τραγικούς. Επίσης, επιμελήθηκε και παρουσίασε σε 10 τουλάχιστον συνέχειες το «Άσμα Ασμάτων» του Σολομώντα, σε μετάφραση του ιδίου, σχόλια και παρατηρήσεις.

Το τελευταίο διάστημα είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και ήταν κλινήρης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 3.30 μμ, στον ιερό ναό Αγίας Αικατερίνης Άργους.