ΕυρώπηΑρχείο

Η Ευρωβουλή καλεί Βίκυ Φλέσσα

Σε δίλημμα, αν θα κάτσει στην θέση των καλεσμένων της βρίσκεται πλέον η Βίκυ Φλέσσα. Η Αργεία, γεννημένη στο Ναύπλιον, δημοσιογράφος-κλασική φιλόλογος,  σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Ιστορία της Τέχνης, και στη συνέχεια Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το 1989 έως σήμερα έχει εργαστεί στην τηλεόραση (ΕΡΤ, Αntenna, Star,Tempo), σε εφημερίδες (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Η ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ), στο ραδιόφωνο (Αθήνα 9.84, ΕΡΑ 4) και σε περιοδικά (ELLE,MEN,AGORA).

Η εκπομπή της ΣΤΑ ΑΚΡΑ στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση, καθώς διανύει φέτος τον 16ο χρόνο προβολής της με παρουσιάστρια, αρχισυντάκτρια και δημοσιογραφική επιμελήτρια την ίδια, η οποία επιλέγει τους καλεσμένους της, κάνει την έρευνα  και το editing της εκπομπής της και κρατά άγρυπνους όλους εκείνους που ψάχνουν να ανακαλύψουν νέα μονοπάτια της γνώσης.

Στην εκπομπή της έχουν  φιλοξενηθεί οι σημαντικότερες Ελληνίδες και ‘Ελληνες, που σπανίως εμφανίζονται στην τηλεόραση, μεταξύ των οποίων, ο Μίκης Θεοδωράκης, η ποιήτρια Κική Δημουλά, η βυζαντινολόγος Ελένη Αρβελέρ, ο διεθνής σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, οι διεθνείς αστροφυσικοί μας της NASA Σταμάτης Κριμιζής και Δημήτρης Νανόπουλος, o νεαρός καθηγητής του MITKωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο καθηγητής Γλωσσολογίας και δάσκαλός της  στη Φιλοσοφική Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Θεσσαλονικιός ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο ΄Ελληνας πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης Βασίλης Σκουρής και πολλοί άλλοι.

Η Βίκυ Φλέσσα με τον φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο και τον διευθυντή στο Media Lab του MIT Μιχάλη Μπλέτσα

Η Βίκυ Φλέσσα με τον φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο και τον διευθυντή στο Media Lab του MIT Μιχάλη Μπλέτσα 

Η αλήθεια είναι ότι η Βίκυ Φλέσσα πέρασε μέσα από χίλια μύρια κύματα  και χωρίς τις πλάτες κανενός ισχυρού κατάφερε να ισχυροποιηθεί δημοσιογραφικά και να καταξιωθεί ως μια δημοσιογράφος που βγάζει από τον συνομιλητή της αυτό που περιμένει ο κάθε θεατής να ακούσει. Η αγάπη της για την ελληνική γλώσσα, η οποία είναι κάτι περισσότερο από εμφανής στον λόγο της, μάς καθηλώνει όλους να ακούσουμε επιτέλους σωστά Ελληνικά.

Είναι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ (1995), μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελληνίδων Δημοσιογράφων, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας, της ΑctionAid και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας  και φροντίζει πάντα να δείχνει το ενδιαφέρον της για την Παιδεία και τον Πολιτισμό της χώρας μας, την  κοινωνία και τον άνθρωπο.
Αυτά τα χαρακτηριστικά και τις αξίες ανεγνώρισε ο πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πριν λίγο καιρό της χτύπησε την πόρτα και την κάλεσε να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο  της ΝΔ. Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και πολύ τιμητική όταν σου γίνεται από τον αρχηγό ενός κόμματος, όμως δεν παύει να είναι new land για την γοητευτική συμπατριώτισσά μας, η οποία καλείται να περάσει στην απέναντι θέση από αυτήν που καθόταν και γνωρίζει πολύ καλά, και να απαντά αυτή τώρα σε ερωτήματα δημοσιογράφων!
Η πρόκληση είναι μεγάλη, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ζήτησε να υπερασπιστεί τον ελληνικό πολιτισμό  και την παιδεία στην Ευρώπη και να ξεκινήσει μία εκστρατεία επιστροφής των κλασικών σπουδών, κάτι που συμφέρει βέβαια πολύ τη χώρα μας και τον Νομό μας με τόσο ενδιαφέρον αρχαίο παρελθόν.

Η Βίκυ Φλέσσα το σκέφτεται σοβαρά να πει το «ναι», αν και προβληματίζεται, γιατί θα πρέπει να σταματήσει την εκπομπή της. Θα τα καταφέρει, άραγε, μπροστά σε μεγαθήρια από πλευράς ερεισμάτων και ψήφων στον μηχανισμό της ΝΔ, κομματικά στελέχη που οργώνουν ήδη την Ελλάδα; Όποια κι αν είναι η απόφασή της, θα είναι σωστή. Οι τηλεθεατές έχουν ανάγκη των εκπομπών της και η πολιτική από νέες, φρέσκες ιδέες και πρόσωπα τα οποία έχουν πείσει την κοινωνία ότι είναι άξιοι κι αφοσιωμένοι επαγγελματίες.

Ένας ρόλος προώθησης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στην Ευρώπη θα της ταίριαζε απόλυτα.

Βίκυ Φλέσσα με τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και τον πατέρα Χαράλαμπο(Λίβυο)Παπαδόπουλο

Με τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και τον πατέρα Χαράλαμπο (Λίβυο) Παπαδόπουλο από την Κρήτη στη Σχολή Γονέων της Μητρόπολης Αργολίδος

Όσοι την ξέρουμε είμαστε βέβαιοι πως θα τα καταφέρει. Ειδικά όλοι οι κάτοικοι της Αργολίδος- ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, γιατί η αποστολή για τον πολιτισμό μας και την παιδεία μας στην Ευρώπη είναι εθνική υπόθεση,- θα πρέπει να την στηρίξουμε, για να επανακτήσει η χώρα μας το κύρος της. Ο Νομός μας θα βγάλει πρώτη φορά αντιπρόσωπό μας στην Ευρωβουλή, η οποία θα υπερασπιστεί την πανάρχαια ιστορία της Αργολίδας μας και θα βοηθήσει να αναπτυχθεί κι άλλο. Κανείς άλλος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Ευρωβουλή δεν έχει καταγωγή από την περιοχή μας και δράση, καθώς η Βίκυ Φλέσσα έρχεται πολύ συχνά  στα πάτρια εδάφη.

Το κυριότερο, θα αποδείξουμε ότι η  Αργολίδα αρνείται «να φάει τα άξια παιδιά της»,  και τα στηρίζει, για να εργαστούν για την  πολιτιστική ανάπτυξη που θα φέρει δουλειές και τουρισμό.