ΠολιτικήΑρχείο

Καμμένος από το Ναύπλιο: Αυτόνομα στις εκλογές – Στήριξη σε Τατούλη

Αυτόνομα θα κατέβουν στις εκλογές οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών «Αντιναύαρχος Κων/νος Πανανας» στο Ναύπλιο.

«Στις εθνικές εκλογές θα κατεβούμε αυτόνομα σε όλη την Ελλάδα και θα είμαστε πάλι οι ρυθμιστές», σημείωσε αρχικά ο κ. Καμμένος και απαντώντας στο ερώτημα αν θα γίνουν κάποιες συνεργασίες διευκρίνισε: «εμείς, βάσει των αρχών μας, οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες, θα κάνουμε αυτό που έχουμε λάβει ως εντολή από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε την εντολή στα εθνικά θέματα να αποτελέσουμε το «φρένο». Το πράξαμε τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε θέματα που είχαν να κάνουν με την Ορθοδοξία, στα εθνικά θέματα. Είδαμε πολλές φορές τους ΑΝΕΛ να βάζουν «φρένο» στην κυβέρνηση ή να παίρνουν πρωτοβουλίες οι οποίες δεν θα είχαν υπάρξει αν δεν ήμασταν στην κυβέρνηση. Το ίδιο θα κάνουμε και την επόμενη ημέρα από τις εθνικές εκλογές».

Σε σχέση με τη στάση των ΑΝΕΛ στο «Μακεδονικό» ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «όταν ήρθε το εθνικό θέμα, το θέμα της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, ήμασταν η μόνη πολιτική δύναμη στον τόπο μετά τη μεταπολίτευση που αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση και παραιτηθήκαμε από τους υπουργικούς θώκους».

«Αποδείξαμε, λοιπόν, στην πράξη», συνέχισε «ότι εμείς δεν συναινούμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, όπως επίσης δεν συναινούμε και σε αυτά που ακούγονται για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ή διάφορες υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα που έχουν να κάνουν με τη Θράκη ή τη Βόρειο Ήπειρο».

«Κάναμε πράξη αυτό το οποίο υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό. Οι ΑΝΕΛ είμαστε η εγγύηση στα εθνικά θέματα και θα παραμείνουμε εγγύηση. Στις ευρωεκλογές ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού, έχοντας ξεκάθαρα δηλώσει ότι εμείς δεν επιθυμούμε την Ελλάδα σε μία γερμανική Ευρώπη. Επιθυμούμε τη συμμετοχή μας σε μία Ευρώπη των εθνών – κρατών. Οι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης, εκείνοι που επιθυμούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση με κατάργηση των σημαιών είναι εκείνοι που θα έχουμε ως πολιτικούς αντιπάλους σε αυτές τις εκλογές», πρόσθεσε ακόμα.

Σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις ο κ. Καμμένος τόνισε πως ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ανησυχεί.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία, μαζί με τους Εθνοφύλακες, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. Οι Τούρκοι ξέρουν πολύ καλά ότι αν αμφισβητήσουν ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας θα κατατροπωθούν στο Αιγαίο. Και αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτικές ηγεσίες, έχει να κάνει με το υψηλό ηθικό του στρατεύματος και την πίστη του ελληνικού λαού στη διαφύλαξη της ειρήνης. Είμαστε ένας λαός που επιθυμεί την ειρήνη, αλλά είμαστε και έτοιμοι να προασπίσουμε, με όλα τα μέσα, την εδαφική μας ακεραιότητα, απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση», τόνισε.

Τέλος ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το κόμμα του θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη.