ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

11 νέοι υποψήφιοι με Αναγνωσταρά

Συνεχίζει να ανακοινώνει υποψήφιους ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, μεμονωμένα κατά την πάγια του τακτική. Στους προηγούμενους που έχουμε παραθέσει προσθέτουμε 11 ακόμα οι οποίοι θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών με τον συνδυασμό «Ναύπλιο Πρωτεύουσα Ξανά».

Αυτοί είναι οι Σπύρος Δεδεγκίκας, Μαρίνα Τσολακίδου, Παναγιώτης Καρμπέρης, Αθανασία Καββαδία Παπαρρηγοπούλου, Μάκης Σερασκέρης,  Αθανάσιος Τζαβάρας, Κώστας Νικολάου και Γιώργος Περράκης (φώτο επάνω). Επίσης οι Δήμητρα Κωστούρου, Θεοδόσιος Κοντοθανάσης και Μιχάλης Παπανδριανός (φώτο κάτω).

Υποψήφιοι Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Οι ίδιοι αυτοσυστήνονται ως εξής:

Σπύρος Δεδεγκίκας

«Ονομάζομαι Σπύρος Δεδεγκίκας, γεννήθηκα στα Σπάτα Αττικής όπου και ακολούθησα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασα Ιατρική στην Ιατροχειρουργική  Σχολή του Πανεπιστημίου της Αγκώνα Ιταλίας. Εκπαιδεύτηκα στην Γενική Οικογενειακή Ιατρική στο Γεν. Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Εργάστηκα ως Επιμελητής Β΄ στο Κέντρο Υγείας Άστρους Κυνουρίας και από το 2004 εργάζομαι ως ιδιώτης ιατρός στο Ναύπλιο, όπου διαμένω από το 2001.

Διετέλεσα πρόεδρος της Ομάδας Διάσωσης ( παράρτημα Αργολίδας) και τιμήθηκα από τον Δήμο Άργους το 2006, καθώς και πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Ναυπλίου. Εργάστηκα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Άργους παρουσιάζοντας σημαντικά θέματα Πρωτοβάθμιας – Δημόσιας Υγείας καθώς και Επείγουσας Ιατρικής. Συνεργάστηκα με το Κοινωνικό Ιατρείο από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα προσφέροντας  τις υπηρεσίες μου  σε όσους συμπολίτες είχαν ανάγκη, τιμώντας στο έπακρο αυτήν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Έχω συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές εργασίες, μερικές εκ των οποίων έχουν βραβευθεί. Έχω λάβει μέρος σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια, Ελληνικά και Διεθνή, σε πολλά εκ των οποίων παρουσίασα θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Επείγουσας Ιατρικής, καθώς επίσης σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν θέματα πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης – φροντίδας στα πλαίσια οικογενειακής ιατρικής.  

Η πόλη μας χρειάζεται ανθρώπους που να αφοσιώνονται στα πραγματικά καθημερινά προβλήματα, να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, να δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο πάντα με σεβασμό στον πολίτη. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να είναι σε θέση να οδηγήσουν την πόλη ξανά σε ημέρες αίγλης.  

Πιστεύοντας ότι μπορώ να βοηθήσω, αν μου δοθεί η ευκαιρία, να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών του Ναυπλίου σε θέματα καθαριότητας – υγιεινής διαβίωσης, οδικής ασφάλειας –πρόληψης ατυχημάτων και, κυρίως βελτίωσης της Δημόσιας Υγείας αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά στον χώρο όπου ζώ και εργάζομαι.

Το να ζούμε αξιοπρεπώς στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδoς, χωρίς βρώμικους δρόμους (κυρίως στις εισόδους της πόλης), χωρίς  λιμνάζοντα νερά στους δρόμους (που αποτελούν εστίες μόλυνσης), χωρίς την πλήρη εγκατάλειψη και αδιαφορία στα περιφερικά τμήματα της πόλης, χωρίς την απαιτούμενη οδική σήμανση και φωτισμό σε σημεία «καρμανιόλα», είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής.

Σε εμάς λοιπόν η επιλογή να αλλάξουμε τα δεδομένα και να φτιάξουμε ξανά την πόλη όπως της αξίζει να είναι, καθαρή – ευπαρουσίαστη – λειτουργική – πλούσια σε πολιτιστική δραστηριότητα και με ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση –  με ένα όσο γίνεται ακίνδυνο οδικό δίκτυο τόσο για εμάς και τα παιδιά μας όσο και για τους επισκέπτες. Το οφείλουμε σε εμάς τους ίδιους, το οφείλουμε στις νεότερες γενιές, το οφείλουμε στην ιστορία της πόλης. Δεν έχουμε παρά να το διεκδικήσουμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή η διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι δεδομένη, αποδέχτηκα την τιμητική για εμένα πρόσκληση του υποψήφιου Δημάρχου ΝαυπλίουΠαναγιώτη Αναγνωσταρά και του Συνδυασμού «Ναύπλιο Πρωτεύουσα ξανά» και θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των πολιτών».  

Μαρίνα Τσολακίδου

«Ονομάζομαι Μαρίνα (Μαρία) Τσολακίδου.  Έχω  γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στις Σέρρες, αποφοίτησα από το 3ο Λύκειο Σερρών. Σπούδασα Νομική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Spienza», και στο Πανεπιστήμιο του  Camerino (Ιταλία), από όπου και αποφοίτησα, με ειδική κατεύθυνση και διπλωματική εργασία στο Συνταγματικό Δίκαιο.

Είμαι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις και ασκώ μάχιμη δικηγορία τα τελευταία 10 έτη.

Η επαγγελματική μου έδρα αλλά και ο τόπος διαμονής μου είναι η Πόλη του Ναυπλίου.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ασχολούμαι με τον οργανωμένο Ποντιακό χώρο, διατελώντας κατά το παρελθόν, μέλος του Δ.Σ. του «Φάρου Ποντίων Πατρών», ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ποντιακούς Συλλόγους της Ελλάδας. Φέτος, δε τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού «Η Παναγία Σουμελά», μου έκαναν την ιδιαίτερη τιμή να με εκλέξουν στην θέση της Προέδρου. Διαμένοντας στο Ναύπλιο, το οποίο είναι από τις ελάχιστες Ελληνικές πόλεις που έχει «ιστορικό κέντρο», διαπιστώνω ότι η πόλη, μέρα με την ημέρα χάνει την πολιτισμική της ταυτότητα. Τόσο η πόλη του Ναυπλίου, όσο και τα περίχωρα της, χαρακτηρίζονται πλέον από την πλήρη εγκατάλειψη. Δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή – οικονομική και κοινωνική πολιτική ώστε να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.

Σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω, με χαρά αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ναύπλιο – Πρωτεύουσα Ξανά».

Τάσσομαι στο πλευρό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, καθόσον είναι ο μόνος που μπορεί όχι μόνο να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα όλου του Δήμου Ναυπλιέων δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες και προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, αλλά και δίνοντας ταυτόχρονα άμεση προτεραιότητα και έμφαση στην κοινωνική πολιτική, που είναι επίσης ένα μείζον ζήτημα για τον τόπο. Περαιτέρω ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, πέρα από επιστήμονας, είναι ένας εξαίρετος, ενάρετος και ιδιαίτερα προσιτός και σεμνός άνθρωπος.  

Ζητώ την στήριξη όλων σας, και σας υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης σας».

Παναγιώτης Καρμπέρης

«Ονομάζομαι Παναγιώτης Καρμπέρης και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος.  Είμαι παντρεμένος με την Νεκταρία Δημητριάδη, έχουμε δύο παιδιά και μένουμε μόνιμα στην Άρια Ναυπλίου. Γνωρίζοντας τα προβλήματα που έχει η κοινότητα της Άριας τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσα να μην συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές. Πιστεύω ότι μόνο με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά μπορούν να δοθούν λύσεις τόσο στα απλά όσο και στα πιο σύνθετα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινότητα μας αλλά και ευρύτερα στον Δήμο Ναυπλιέων. Γι’ αυτό λοιπόν αποδέχθηκα τη πρόταση του κ. Αναγνωσταρά και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος στη Τοπική Κοινότητα Αρίας με το συνδυασμό Ναυπλιο Πρωτεύουσα ξανά».

Αθανασία Καββαδία Παπαρρηγοπούλου

«Ονομάζομαι Αθανασία Καββαδία Παπαρρηγοπούλου. Είμαι συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος (βαθμός υποδιευθυντή). Τα τελευταία χρόνια εκλέγομαι πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας της οποίας και είμαι μέλος. Επίσης είμαι εκλεγμένο μέλος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» (ταμίας). Αποφάσισα να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές αποδεχόμενη τη πρόταση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά γνωρίζοντας τη προσφορά του στον Δήμο Ναυπλιέων και τα έργα που έχει παραδώσει στους δημότες. Η σημερινή κατάσταση απραξίας στον Δήμο μας δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορη. Με τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά είμαι σίγουρη ότι ο Δήμος Ναυπλιέων θα μπει πάλι σε τροχιά ανάπτυξης».

Μάκης Σερασκέρης

«Oνομάζομαι Μάκης Σερασκέρης. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Σελλή με την οποία και έχουμε δυο παιδιά τον Παναγιώτη και την Ιωάννα. Είμαι αγρότης και μόνιμος κάτοικος Ανυφίου. Γνωρίζοντας και ζώντας καθημερινά τα προβλήματα της κοινότητας μου με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο δε θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με τις δημοτικές εκλογές. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει αποδείξει στον μέγιστο βαθμό ότι δεν μπορεί, δεν έχει τις γνώσεις, τις ικανότητες αλλά και την θέληση όπως φάνηκε να λύσει τα προβλήματα της κοινότητας Ανυφίου, του πρώην Δήμου Μιδέας αλλά και γενικότερα του Δήμου Ναυπλιέων. Θα δώσω και εγώ με τη σειρά μου τον αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις, για την αλλαγή, στηρίζοντας τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά ως υποψήφιος στη Τοπική Κοινότητα Ανυφίου, ο οποίος έχει αποδείξει ότι έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες να κάνει έργα για το καλό του Δήμου και των δημοτών».

Αθανάσιος Τζαβάρας

«Ονομάζομαι Τζαβάρας Αθανάσιος του Ηλία και της Ιωάννας. Γεννήθηκα την 28/7/1965 στο Ναύπλιο από Αρκάδες γονείς. Τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο στο Δρέπανο και στη συνέχεια στο Ναύπλιο τελείωσα το 1ο Γυμνάσιο και αποφοίτησα από το 1οΛύκειο. 

Το 1983 εισάγομαι στο Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και παίρνω πτυχίο Χημείας το 1987.

1988-1990: υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός. Το 1990 παντρεύομαι τη Βασιλική Ρόζη-δασκάλα- και αποκτούμε 3 παιδιά, τον Ηλία , τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο.

1990-2000: Διευθυντής Σπουδών στο φροντιστήριο ‘ΠΡΟΟΔΟΣ’ στο Ναύπλιο διδάσκω Φυσική, Χημεία και Βιολογία.

2000-2008: Διευθυντής σπουδών στο φροντιστήριο ‘ΘΕΜΕΛΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ’ στο Ναύπλιο.

2008-2011: Ιδρύω με άλλους 4 φροντιστές συναδέλφους μου, το ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κολλέγιο Αργολίδας που μετονομάστηκε σε ΙΔΕΑ, στα κτίρια Κουτρουμπή. Διδάσκω Φυσική και Χημεία και ταυτόχρονα είμαι Διευθυντής του Λυκείου ΙΔΕΑ.

2011-2014: Διευθυντής σπουδών στο φροντιστήριο ‘ΔΟΜΗ’ στο Ναύπλιο.

Το 2014 μετά τον θάνατο του αγαπημένου μου πατέρα Ηλία, παραιτούμαι των εκπαιδευτικών μου δραστηριοτήτων και έκτοτε καλλιεργώ: μανταρίνια, πυρηνόκαρπα και ελιές στο Δρέπανο.

1980-2008: παράλληλα με τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες ασχολούμαι με τον αθλητισμό παίζοντας ποδόσφαιρο στις ομάδες του Δρεπάνου και άλλες ομάδες της περιοχής του Δήμου μας. Ταυτόχρονα εκλέγομαι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των ομάδων του χωριού μου Δρεπάνου.

Είμαι μέλος της ένωσης Ελλήνων Χημικών, μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ναυπλίου με βαθμό Υπολοχαγός (ΕΜ), είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αργολίδας στα Λευκάκια και είμαι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αργολίδας με έδρα την Πυργέλα.  

Με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχα ασχοληθεί μέχρι τώρα, λόγω των προηγούμενων εκπαιδευτικών μου υποχρεώσεων.

Αποδέχομαι σήμερα την τιμητική πρόσκληση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά και συστρατεύομαι στο νικηφόρο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού ‘ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ’.

Με την εμπειρία μου στη διοίκηση και στην εκπαίδευση και εφόσον ο κυρίαρχος πολίτης του Δήμου μας μου δώσει το δικαίωμα, με την εκλογή μου, θα βοηθήσω αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών και ιδιαίτερα των ΑΜΕΑ (παιδιών της καρδιάς μας), στην βελτίωση της καθαριότητας και της Δημόσιας Υγείας, των αθλητικών χώρων, των σχολείων και των εκπαιδευτικών δομών της πόλης και των χωριών του Δήμου μας. Επίσης θα βοηθήσω στην περαιτέρω ανάδειξη της τουριστικής, της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας.

Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω σήμερα είναι ότι αν εκλεγώ: θα εργαστώ ακούραστα και ευσυνείδητα, χωρίς αλαζονεία και έπαρση και με γνώμονα πάντα την αλήθεια, για να πάει ο Δήμος μας ακόμη πιο μπροστά.

Το οφείλω στον εαυτό μου, στην οικογένειά μου, στη μνήμη του πατέρα μου, στους συνεργάτες και στους συνοδοιπόρους μου, στους μαθητές μου και στους γονείς τους, που με εμπιστεύθηκαν τόσα χρόνια.

Τις σκέψεις και τις προτάσεις μου για έναν καλύτερο Δήμο Ναυπλιέων, θα εκθέτω στη σελίδα μου στο Facebook: Θανάσης Τζαβάρας Χημικός Ναύπλιο».

Κώστας Νικολάου

«Νέα Αρχή για μια Νέα Εποχή στο Ναύπλιο

Οι γνώσεις μου και η πολυετής εμπειρία μου είτε ως Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Νέας Τίρυνθας για τα έτη 1995-1998 είτε ως Δήμαρχος Νέας Τίρυνθας για τα έτη 1999-2010 στα κοινά, με οδήγησαν στην απόφαση να αποδεχθώ το προσκλητήριο του καταξιωμένου πρώην Δημάρχου Ναυπλιέων και διεκδικητή και πάλι της Δημαρχίας, Τάκη Αναγνωσταρά και να συστρατευτώ μαζί του στον αγώνα για το καλό του Δήμου μας.

Δικαιούμαι να έχω και έχω οράματα, τα οποία για μένα είναι πραγματοποιήσιμα για τον Δήμο Ναυπλιέων, όπως σήμερα συγκροτείται από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ναυπλίου. Έχω την εμπειρία και την γνώση, όπως το απέδειξα όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησης μου με τα κοινά, για τη φροντίδα και επίλυση των βασικών βιοτικών προβλημάτων των Δημοτών, αλλά και της δημιουργίας νέων δομών για την παροχή Υπηρεσιών στους Δημότες και στους πάσης φύσεως επισκέπτες της πόλης, ώστε να καταστεί και πάλι ο Δήμος μας κέντρο διεθνούς ενδιαφέροντος.

Σας καλώ λοιπόν, να συστρατευτείτε και εσείς μαζί μας και σας υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για μια νέα εποχή, δημιουργική, παραγωγική, ανάπτυξης και πολιτισμού, που θα θέσουν τις προϋποθέσεις για να γίνει ο Δήμος μας πόλη – πρότυπο για την άνετη διαβίωση των κατοίκων αλλά και για να την επισκέπτεται κανείς και να ζει κοντά μας».

Γεώργιος Σπ. Περράκης

«Θεωρώντας καθήκον κάθε πολίτη τη συμμετοχή του στα κοινά με σκοπό τη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων για ένα δήμο αντάξιο της ιστορίας του, με κοινωνικό πρωτίστως πρόσωπο και οικονομική ανάπτυξη για το κοινό καλό, αποφάσισα να αναμειχθώ στα κοινά αποδεχόμενος την πρόταση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, για την υποψηφιότητά μου στο συνδυασμό «Πρωτεύουσα Ξανά», έχοντας την πεποίθηση ότι ο έντιμος αγώνας ο δικός μου και των συνυποψηφίων μου με λόγο, επιχειρήματα, υπευθυνότητα και όραμα θα τύχει της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας».

Δήμητρα Κωστούρου

«Ονομάζομαι Δήμητρα Κωστούρου και είμαι μόνιμη κάτοικος Τολού. Τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν τόσο στη κοινότητα Τολού αλλά και γενικότερα στον Δήμο Ναυπλιέων πρέπει μπουν σε διαδικασία επίλυσης. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει αποδείξει κατά την επταετή θητεία της ότι δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να λυθούν τα προβλήματα του Δήμου μας. Η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Αναγνωσταρά πιστεύω ότι πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπει ξανά ο Δήμος μας σε τροχιά ανάπτυξης. Γι αυτό λοιπόν αποδέχθηκα τη πρόταση του κ. Αναγνωσταρά και θα είμαι υποψήφια στη τοπική κοινότητα Τολού με το συνδυασμό “Πρωτεύουσα ξανά”».

Θεοδόσιος Κοντοθανάσης

«Oνομάζομαι Θεοδόσιος Κοντοθανάσης του Αριστείδη και της Αγγελικής γεννηθείς το 1962 και είμαι κάτοικος Αγίας Τριάδας. Αποδέχθηκα τη πρόταση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος στη Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Αναγνωσταράς θα λύσει όλα τα προβλήματα τόσο της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας όσο και γενικότερα του Δήμου Ναυπλιέων γι΄αυτό συστρατεύομαι με το συνδυασμό του».

Μιχάλης Παπανδριανός

Ονομάζομαι Μιχάλης Παπανδριανός. Γεννήθηκα το 1979 και κατοικώ μόνιμα στην Αγία Τριάδα με την οικογένεια μου. Η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο μου με έκανε να αποδεχθώ την πρόταση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά για συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του αφού είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να βάλει τον τόπο μας σε τροχιά ανάπτυξης που τόσο ανάγκη έχει.