ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ένα «Π» ζητά την ψήφο μας στην Πελοπόννησο

Η «Πελοπόννησος Οικολογική» αλλάζει όνομα και γίνεται «Πράσινη Πελοπόννησος» μα δεν αλλάζει τις αρχές και τις αξίες της με τις οποίες θα διεκδικήσει αυτόνομα την Περιφέρεια Πελοποννήσου για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με επικεφαλής την Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Σύμβολο της Περιφερειακής Παράταξης το «π», «μια σταθερά άρρητη και υπερβατική όπως υπερβατικοί είμαστε και εμείς. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο με χάρακα και διαβήτη μπορούμε όμως να επικεντρωθούμε σταθερά, άρρητα και υπερβατικά στον άνθρωπο και το περιβάλλον της Πελοποννήσου», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται ακόμα:

Καλούμε μαζί μας όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου που πιστεύουν:

 • Ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικό
 • Ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να επιβάλλεται το δίκαιο του ισχυρού.
 • Ότι τα μεταλλαγμένα δεν έχουν καμία θέση στην Πελοπόννησο
 • Στην μεταλιγνιτικη εποχή
 • Ότι ο σιδηρόδρομος έχει λόγο και ρόλο στην Πελοπόννησο

Ότι απειλή για την Πελοπόννησο αποτελεί:

 • Η κλιματική αλλαγή
 • Η ερημοποίηση
 • Η λειψυδρία
 • Η διάβρωση
 • που δεν πιστεύουν το παραμύθι ότι με τις εξορύξεις θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Θεωρούμε ότι σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και μειωμένων προϋπολογισμών και χρηματοδοτήσεων πρέπει να υπάρχει απόλυτη αξιολόγηση και ιεράρχηση των έργων υποδομής και το κάθε ευρώ που δαπανάται θα πρέπει να αποδίδει την μέγιστη δυνατή προστιθέμενη αξία. Τα έργα υποδομής πρέπει να είναι συνδυαστικά και όχι σε αποσπασματικά με στόχο να υπάρχει μια ολιστική προσέγγιση των θεμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Μεσογειακή διατροφή, η Βιολογική γεωργία και τα Πιστοποιημένα Προϊόντα είναι οι 3 άξονες που μπορεί και πρέπει να εστιάσει ο αγροτοδιατροφικος κλάδος στην Πελοπόννησο για να αποτελέσει το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Από την άλλη και όσο αφορά τον τουρισμό οφείλουμε πλέον να μιλήσουμε για «τουριστική αποκέντρωση», «τουριστικούς συνεταιρισμούς» και συνεργατική οικονομία (sharing economy). Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί το τουριστικό προϊόν, το οποίο θα έχει προστιθέμενη αξία και θα δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δυναμικό και σύνθετο μοντέλο ανάπτυξης. Το ζητούμενο είναι η μεταστροφή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας και η διασύνδεση των πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, τουρισμού και αγροδιατροφής.

Η σύνδεση Αγροδιατροφής με τον τουρισμό είναι απαραίτητη στη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερης ταυτότητας, προκειμένου ο τουρισμός να συνδυαστεί με τη γαστρονομία και να αναχθεί η γαστρονομία σε εμπειρία για τον ταξιδιώτη, μέσω της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων, της αναβίωσης των τοπικών παραδοσιακών συνταγών και της συμμετοχής των επισκεπτών σε δραστηριότητες που βασίζονται σε τοπικά έθιμα και παραδόσεις, με σκοπό να μάθουν περισσότερα για την πλούσια ιστορία και κληρονομιά της περιοχής που επισκέπτονται.

Τι ΔΕΝ θα κάνουμε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου:

 • Δεν θα χρησιμοποιήσουμε φυλλάδια αφίσες πανό και οτιδήποτε χαλάσει την αισθητική την δική μας και των πολιτών της Πελοποννήσου.
 • Δεν θα κάνουμε επισκέψεις σε πόλεις και χωριά γιατί δεν υποτιμούμε την νοημοσύνη των πολιτών της Πελοποννήσου.
 • Δεν θα κάνουμε επισκέψεις σε φορείς, συλλόγους, υπηρεσίες, γιατί δεν υποτιμούμε την νοημοσύνη των πολιτών της Πελοποννήσου.
 • Δεν θα συμμετέχουμε στην «μάχη της καρέκλας» σε εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, επετείους.
 • Δεν θα συμμετέχουμε στην «μάχη της φωτογραφίας» σε εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, επετείους.

Τι θα κάνουμε:

Θα συνεχίσουμε να είμαστε η «ήρεμη δύναμη» στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με προτάσεις με οδηγό πάντα τις αρχές μας και τις αξίες μας.

Για να ξεπεράσουμε την οικονομική – και όχι μόνο κρίση – δεν χρειαζόμαστε τόσο τα χρήματα όσο όραμα και στρατηγική για το μέλλον. Χρειάζεται οι αυτό-διοικητικοί να μπορούν να πάρουν αποφάσεις για το αύριο και όχι μόνο για το σήμερα να πάψουν να είναι απλοί διαχειριστές μια κατάστασης αλλά να πάρουν τις αποφάσεις εκείνες που θα επηρεάσουν θετικά τον μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα αποφασίζουμε για το αύριο.

Αν μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις τότε επιλέγουμε μια φωτογραφία από σχολείο της Μυτιλήνης στη Λέσβο και την αφιερώνουμε στους πολίτες της Πελοποννήσου.

Πράσινη Πελοπόννησος