ΑθλητισμόςΑρχείο

Ξέμεινε από αργείτες ο Παναθηναϊκός

Ο αργείτης αμυντικός έκανε σερί εμφανίσεων με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, ωστόσο, η σεζόν θα ολοκληρωθεί με εκείνον μακριά από τα γήπεδα. Οι ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν στη μέση θα τον εμποδίσουν να αγωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν.

Ο παίκτης θα συνεχίσει τις θεραπείες και το ατομικό πρόγραμμα προκειμένου να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ενόψει της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας.

Ο Φάνης – Μάριος Μαυρομάτης, γιός του Αντώνη, εμβληματικού φορ των “Λύκων” της μεγάλης φουρνιάς του 70′ -80′, που έφυγε πλέον από κοντά μας. Παίκτης με μεγάλο ταλέντο, φυσικά προσόντα (1,80 ύψος, αριστεροπόδαρος, εξαιρετική δύναμη) και αγωνιστική συγκρότηση. Ως πρώτη επίσημη αναγνώριση του ταλέντου του ήταν η κλήση και η συμμετοχή του στην Κ18 Εθνική Ελλάδος, στον φιλικό αγώνα με την Φινλανδία.

Ο Μαυρομμάτης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Αριστέα Άργους, με προπονητές τον Κλεόβουλο Καλτάκη και τον Αποστόλη Κατσά. Με τις παιδικές ομάδες του Αριστέα συμμετείχε με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνια και διεθνή τουρνουά. Στα 14 του χρόνια αγωνίστηκε με την ανδρική ομάδα του Αριστέα Άργους στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αργολίδας, ενώ αποτέλεσε μέλος των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Αργολίδας και των Περιφερειακών ομάδων. Σε ηλικία 15 ετών μεταγράφηκε μαζί με τους υπόλοιπους (15 τον αριθμό) συμπαίκτες του από τον Αριστέα Άργους στον Παναργειακό και αγωνίστηκε στην ομάδα νέων.

Από την ηλικία των 16 ετών άρχισε να αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα του Παναργειακού στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Στις 7 Ιουλίου του 2015 ο Μαυρομμάτης υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο με το Παναθηναϊκό και ενσωματώθηκε στο ρόστερ της Κ-20 του τριφυλλιού.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2016-2017 υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 μήνες χάνοντας το υπόλοιπο της χρονιάς. Επέστρεψε στην δράση τη σεζόν 2017-2018 ως βασικός στόπερ και αρχηγός της ομάδας Κ-20 του Παναθηναϊκού.

Το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2018, στην νικηφόρα εντός έδρας αναμέτρηση με την Λαμία για το ελληνικό πρωτάθλημα που έληξε 3-1.