ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Νίκος Μπικάκης στο ψηφοδέλτιο του Σαλεσιώτη για τον Δήμο Ναυπλιέων

Ο μηχανολόγος μηχανικός, υγειονολόγος, περιβαλλοντολόγος και ελεύθερος επαγγελματίας Νίκος Μπικάκης από το Τολό, αποφάσισε να κατέλθει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος σύμβουλος για τον Δήμο Ναυπλιέων με τον συνδυασμό «Ναυπλία Πρωτεύουσα» του Τάσου Σαλεσιώτη.

Ο κ. Μπικάκης από το 2011 είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού ασχολούμενων με τον Τουρισμό.

Στόχος του είναι να συνεισφέρει στην αποτελεσματική Διαχείριση Περιβαλλοντικών θεμάτων και στην Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή της Αργολίδας.

Νίκος Μπικάκης

Σύντομο Βιογραφικό:

Γεννήθηκα το 1979 στην Αθήνα και από το 2003 είμαι μόνιμος κάτοικος στον τόπο καταγωγής μου το Τολό Αργολίδας, όπου διατηρώ ατομική επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος από το 2004.

Σπούδασα στο Τμήμα Μηχανολογίας στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα Μακεδονίας και Θράκης και είμαι πτυχιούχος Μηχανολόγος-Μηχανικός Τ.Ε.. Το 2019 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου με θέμα «Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία» στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα και απέκτησα Μεταπτυχιακό Τίτλο Ειδίκευσης (MSc.) στην «Υγιεινή Περιβάλλοντος».

Έχω παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν το Περιβάλλον, την ποιότητα του νερού, τις Κλιματικές Αλλαγές και την Δημόσια Υγεία. Το 2014 και 2015 συμμετείχα στα Διεθνή Συνέδρια “SYMBIOSIS 2014” και “IWWATV 2015”, που αφορούσαν την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση των αποβλήτων. Επίσης, έχω αποκτήσει Πιστοποιητικό εξειδίκευσης-επάρκειας στην διαχείριση των υγειονομικών αποβλήτων στα πλαίσια του εκπαιδευτικού elearning προγράμματος «Care Waste Project», του Υπουργείου Υγείας. Διατηρώ άριστη σχέση με την τεχνολογία, τους Η/Υ και το διαδίκτυο.

Στα πλαίσια των σπουδών μου εκπόνησα επιστημονικές εργασίες που αφορούν τις «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» και την «Περιβαλλοντική Διαχείριση του υγροβιότοπου στον παραλιακό άξονα Ναυπλίου-Ν.Κίου».