ΟικονομίαΑρχείο

Νερά υπάρχουν

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσα νερά και να πηγαίνουν χαμένα στην Αργολίδα και κάποιοι επιτήδειοι να προσπαθούν να πείσουν δήμους και Περιφέρεια να αφαλατώσει τον Ανάβαλο ή την ίδια την θάλασσα όπως στην Ερμιονίδα.

Ίναχος ποταμός

Εκεί που Πολυτεχνεία και λοιποί επιχειρούσαν με πλωτές μονάδες αφαλάτωσης ή άλλοι με συστήματα αντίστροφης όσμωσης να κερδίσουν καθαρότερο νερό, η ίδια η φύση μας δείχνει πως χιλιάδες τόνοι νερού καλής ποιότητας χύνονται στην θάλασσα μέσω του Ερασίνου και του Ινάχου. Δεν συμπεριλαμβάνουμε τα μικρότερα ρέματα, όχι γιατί η ποσότητά τους είναι αμελητέα, αλλά γιατί η συχνότητα να μεταφέρουν νερό δεν είναι το ίδιο τακτική με τον Ερασίνο και τον Ίναχο.

Ας μην ξεχνάμε πως το Κεφαλάρι, πριν γίνουν καταστροφικές ανθρώπινες παρεμβάσεις στις καταβόθρες του στην Αρκαδία, τροφοδοτούσε σχεδόν αδιάλειπτα το Άργος με νερό πολύ πριν συνδεθεί με τις πηγές της Λέρνας.

Πηγές Ερασίνου

Όσο για τον Ίναχο, ο αρχαίος θεός, γενάρχης του Άργους και του αργολικού κάμπου, βάλθηκε φέτος να μας διαψεύσει πως είναι ένα χείμαρρος και μεταβλήθηκε ξανά από τον περασμένο Νοέμβρη σε ποταμό κυλώντας ήσυχα και αρμονικά τα νερά του στον Αργολικό κόλπο.

Λεκάνη Ερασίνου

Αν είχαν εφαρμοστεί οι μελέτες του 1990-91 με τα φράγματα σε Χάρανδρο (ξεριά) και Ίναχο (Πάνιτσα) και είχε υπάρξει και μια ορθή διαχείριση των νερών του Ερασίνου, όλοι όσοι θα πρότειναν «άλλες λύσεις» θα έπρεπε να εκδιωχθούν κακήν κακώς από την Αργολίδα.