ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Συγκλονισμένος ο Νίκας από το τραγικό συμβάν στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας

Συγκλονισμένος από το τραγικό δυστύχημα στον σαϊτοπόλεμο με θύμα τον εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, επισημάινοντας πως αυτές οι ώρες είναι ώρες περισυλλογής, συστήνοντας παράλληλα να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις μας την δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο ίδιος γνώριζε πολύ καλά τον άτυχο εικονολήπτη επί σειρά ετών, υπογραμμίζοντας πως αγαπούσε ιδιαιτέρως το σαϊτοπόλεμο και τον κάλυπτε δημοσιογραφικά πάνω από 30 χρόνια.

Αναφορικά με τη συνέχιση ή μη του εθίμου ο δήμαρχος Καλαμάτας εκφράζει την άποψη πως η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας σημειώνει τα εξής:

«Εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για το θάνατο του συμπολίτη μας αειμνήστου Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα, το βράδυ του Πάσχα, στην ετήσια εκδήλωση της Σαϊτομαχίας.

Ο αείμνηστος Κώστας Θεοδωρακάκης υπήρξε ακάματος, προσεκτικός και αντικειμενικός παράγων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλη προσφορά στην ενημέρωση και την προβολή των τοπικών εκδηλώσεων και εθίμων μας.

Ο Δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια και την ειλικρινή συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα, η οποία και θα αποδειχθεί έμπρακτα.

Όσον αφορά στο Πασχαλινό έθιμο της Σαϊτομαχίας, το οποίο μετρά ζωή πολλών δεκαετιών, σχεδόν από την Απελευθέρωση, με κέντρο του την Καλαμάτα αλλά κι άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επομένως, είναι προφανές, πως ύστερα από το προχθεσινό συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα».