ΚοινωνίαΑρχείο

Νίκας: Μετά το θάνατο του Κώστα, δε μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα

Το έθιμο που είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του σταματάει εδώ, όπως δήλωσε χθες ο Παναγιώτης Νίκας στον τηλεοπτικό σταθμό One. 

Ο δήμαρχος μετά το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου είχε προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις με τη δήλωσή του -μεταξύ άλλων- πως το έθιμο δεν θα κοπεί, μιας και βρίσκεται στο DNA των Μεσσήνιων. Ωστόσο στη συνέχεια ανασκεύασε τα όσα είχε πει αρχικά, εναρμονιζόμενος με την θέση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά κατά της συνέχισης του συγκεκριμένου εθίμου. 

«Κακοποιήθηκα, έγινα στόχος. Το σύνολο των δηλώσεών μου δεν παρουσιάστηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι η πρωταρχική αξία. Μετά το θάνατο του Κώστα, δε μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα και αν δεν αλλάξουν, είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δε θα δεχθεί θα συνεχίσει αυτή η ημινόμιμη κατάσταση σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.