ΠολιτικήΑρχείο

Αντιδράσεις προκαλεί η παραχώρηση χώρου στη Χρυσή Αυγή σε Άργος και Ναύπλιο

Αποχώρησαν και από την διακομματική επιτροπή του Δήμου Άργους – Μυκηνών οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, λόγω της παρουσίας του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην συνεδρίαση.

Να σημειωθεί πως το ίδιο έγινε και στο Ναύπλιο, όπου μάλιστα τους παραχωρήθηκε και περίπτερο στην Πλατεία Φιλελλήνων για να εκφράσουν τις πολιτικές τους απόψεις, καθώς επίσης και στο επίσης εθνικιστικό μόρφωμα «Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα.

Ναύπλιο: Πυροδοτεί αντιδράσεις η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην διακομματική

 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα:  

«Στη διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, υπό την προεδρεία του κ. Δούρου, αντιδημάρχου, είχε προσκληθεί και εκπρόσωπος του ναζιστικού μορφώματος της χρυσής αυγής.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις τόσο των εκπροσώπων μας όσο και των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, ο κ. Δούρος υπερασπίστηκε και ξέπλυνε με την στάση του την ναζιστική οργάνωση παραχωρώντας χώρο και μέσα της επίσημης πολιτείας για να προπαγανδίσει τις φασιστικές της ιδέες.

Οι εκπρόσωποί μας αποχώρησαν από τη διαδικασία γιατί δεν ήθελαν να την νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους.

Καταγγέλλουμε την στάση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει χώρο σε μια εγκληματική οργάνωση που μέλη είναι υπόδικα για εγκληματικές πράξεις.

Καταγγέλλουμε όμως και τη στάση των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων για την αφωνία τους που τους καθιστά συνυπεύθυνους με την δημοτική αρχή .

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ».

ΑΑΜΑ: Κανένας χώρος σε ναζίδες

Σχετικά με την διακομματική του Ναυπλίου ανακοίνωση εξέδωσε και το Ανιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας, σημειώνοντας τα εξής: 

«Την Πέμπτη 9 Μάη έγινε διακομματική επιτροπή στο δημαρχείο Ναυπλίου με θέμα τούς χώρους παρέμβασης των κομμάτων εν όψει των επερχόμενων εκλογών. Χώρο για το στήσιμο προεκλογικού περιπτέρου είχαν ζητήσει και οι φασίστες της χρυσής αυγής, καθώς και οι ψεκασμένοι ακροδεξιοί του Σώρρα.

Παρά την απαίτηση των εκπροσώπων του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση να μην παραχωρηθεί κανένας χώρος για προεκλογικό περίπτερο στους μαχαιροβγάλτες φασίστες, ο δήμαρχος Κωστούρος μαζί με τον Αναγνωσταρά και τον εκπρόσωπο του Σαλεσιώτη υπεράσπισαν το δικαίωμα των φασιστών να σπέρνουν το δηλητήριό τους στην πλατεία Καποδίστρια. Ο δήμαρχος Κωστούρος παρουσίασε αυτή του την επιλογή περίπου ως… υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Καταγγέλλουμε στο ναυπλιώτικο λαό την προκλητική αυτή στάση, η οποία όμως κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί – είναι γνωστές οι σχέσεις μέσα στη δεξιά πολυκατοικία γενικά, αλλά και ειδικά οι σχέσεις συνεργασίας του δημάρχου Κωστούρου με επιφανείς ντόπιους φασίστες. Όλο και κάποιο γραμμάτιο θα έχει να ξεπληρώσει. Δεν έχει περάσει μάλιστα πολύς καιρός από τότε που ο άλλος συνεργάτης του, ο Μπαρού, καλοδεχόταν στο Εργατικό Κέντρο τον υπόδικο ναζιστή Λαγό και φωτογραφιζόταν μαζί του μες στα χαμόγελα.

Ιδιαίτερα προκλητική είναι η στάση του συνδυασμού του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ Σαλεσιώτη – και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει, υποτίθεται, στις ευρωεκλογές με σημαία του την «εναντίωση στην ακροδεξιά».

Δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να στήσουν βήμα ναζιστικής προπαγάνδας στην πλατεία Καποδίστρια. Καλούμε το λαό του Ναυπλίου να κάνει το ίδιο και να μπλοκάρει την οποιαδήποτε παρέμβασή τους. Την ίδια στιγμή, να καταδικάσει τους τοπικούς άρχοντες και υποψηφίους που όχι μόνο ανέχονται, αλλά συνεργάζονται ενεργά με το πιο σιχαμερό είδος βαρβαρότητας που έχει ξεράσει ποτέ η ανθρώπινη ιστορία – τους φασίστες».